Antena 3 CNN Externe Spaniolii ies în stradă cu zecile de mii. Oamenii nu fac faţă măsurilor "draconice" de austeritate

Spaniolii ies în stradă cu zecile de mii. Oamenii nu fac faţă măsurilor "draconice" de austeritate

Spaniolii ies în stradă cu zecile de mii. Oamenii nu fac faţă măsurilor "draconice" de austeritate
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    11 Mar 2013   •   08:13

Zeci de mii de spanioli au protestat în 60 de oraşe din Spania, din cauza măsurilor anti-austeritate. Oamenii au ieşit în stradă la apelul marilor sindicate ale ţării, care şi-au exprimat furia faţă de politica draconică de austeritate aplicată de cabinetul condus de Mariano Rajoy.

Peste 20.000 de oameni au mărşăluit pe străzile Barcelonei, potrivit estimărilor făcute de poliţişti. Măsurile executivului de la Madrid ar trebui să aducă economii de 150 de miliarde de euro în trei ani.

Cele mai semnificative proteste au avut loc în oraşul Barcelona. Spaniolii din acest oraş au cerut renunţarea la tăierile salariale şi la disponibilizările în masă.

Şi la Madria, capitala Spaniei, zeci de mii de oameni au protestat în stradă. Oamenii au manifestat şi în alte zeci de oraşe mari din Spania.

Şeful Executivului madrilen susţine că măsurile de austeritate au fost luate pentru a reduce deficitul bugetar cu sprijinul autorităţilor europene. În ciuda eforturilor, rata şomajul din Spania a ajuns la 26%, cel mai ridicat nivel din istoria ţării.



×
Subiecte în articol: Spania proteste masuri de austeritate
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close