Antena 3 CNN Externe Numărul şomerilor din Spania a depăşit 5.000.000 de persoane

Numărul şomerilor din Spania a depăşit 5.000.000 de persoane

Numărul şomerilor din Spania a depăşit 5.000.000 de persoane
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    04 Mar 2013   •   17:43

Numărul şomerilor din Spania a depăşit pragul de cinci milioane în luna februarie, însă rata de creştere a încetinit la jumătate faţă de ianuarie, informează Bloomberg.

Astfel, numărul şomerior înregistraţi din Spania a crescut cu 59.444 în februarie, mai puţin de jumătate faţă de avansul din ianuarie, la 5,04 milioane de şomeri, potrivit datelor prezentate luni de Ministerul Muncii de la Madrid.

În ciuda creşterii numărului şomerilor, evoluţia este cea mai bună înregistrată în luna februarie în ultimii cinci ani şi reprezintă un motiv de încurajare pentru guvern, care susţine că Spania a depăşit cea mai grea perioadă a crizei.

Premierul Mariano Rajoy încearcă să convingă atât spaniolii, cât şi pe oficialii Uniunii Europene, că guvernul poate revigora economia după ce a depăşit ţinta de deficit bugetar cu peste 50% anul trecut.

Comisia Europeană estimează că economia spaniolă se va contracta cu 1,4% în acest an, faţă de o prognoză de minus 0,5% înaintată de guvern.

Acelaşi organism european este de părere că şomajul din Spania va ajunge la 27% în acest an, după ce a atins 26,2% în luna ianuarie.



×
Subiecte în articol: Spania someri criza economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close