Antena 3 CNN Externe Sprijinul lui Joe Biden pentru Israel riscă să-i piardă alegerile prezidențiale în 2024 | Avertismentul democraților dintr-un stat-cheie

Sprijinul lui Joe Biden pentru Israel riscă să-i piardă alegerile prezidențiale în 2024 | Avertismentul democraților dintr-un stat-cheie

Politicienii democrați din statul Michigan avertizează Casa Albă că sprijinul acordat de președintele american Joe Biden pentru Israel în războiul cu Hamas l-ar putea costa pierderea voturilor într-un stat-cheie în configurația electorală din SUA.

Sprijinul lui Joe Biden pentru Israel riscă să-i piardă alegerile prezidențiale în 2024 | Avertismentul democraților dintr-un stat-cheie
Sursa foto: hepta / Zuma Press / Michael Brochstein
de Adrian Iclozan    |    02 Noi 2023   •   08:22

Voturile respective provin din cadrul comunității arabo-americane din Michigan, un stat pe care, aproape cert, Biden nu-și poate permite să-l piardă dacă vrea să fie reales, scrie Times of Israel.

Această situație a determinat Casa Albă să caute modalități de atenuare a tensiunilor cu unii dintre democrații proeminenți ai statului american, inclusiv cu câțiva dintre cei care s-au profilat drept critici vocali ai poziției președintelui cu privire la război, relatează publicația citată.

"Mesajul a fost transmis. Am avut convorbiri cu Casa Albă. Am avut convorbiri cu oficialii DNC (Comitetul Național Democrat, principala structură de campanie și strângere de fonduri afiliată Partidului Democrat al președintelui Biden, n.r.)", a declarat Abraham Aiyash, un congresman din Michigan care este liderul democraților în Camera Reprezentanților din Congresul SUA.

"Am fost clari în a spune că umanitatea ar trebui să conteze, dar dacă nu țineți cont de asta acum, trebuie să admiteți că vor exista consecințe electorale", a adăugat el.

Citește și: Preşedintele chinez Xi Jinping se întâlneşte în SUA cu preşedintele american Joe Biden | "Este anticipată o discuție dură!"

"Cu siguranță, niciunul dintre noi nu vrea să vadă o parte a doua a unei președinții dezastruoase a lui (Donald) Trump. Dar, de asemenea, nu îi vom oferi în mod pasiv lui Joe Biden un al doilea mandat, dacă preocupările noastre nu sunt nici măcar demne de un răspuns", arată Abraham Aiyash.

Alți democrați proeminenți din Michigan au exprimat îngrijorări similare, notează publicația citată.

Americanii de origine arabă din Michigan amenință realegerea lui Joe Biden

Michigan deține cea mai mare concentrație de electorat arabo-american din SUA.

Aici, peste 310.000 de locuitori sunt de origine din Orientul Mijlociu sau din Africa de Nord.

Mulți membri ai comunității spun că sunt deciși să se coalizeze împotriva campaniei de realegere a lui Joe Biden, dacă acesta nu solicită încetarea focului în războiul dintre Israel și Hamas.

Până în prezent, președintele american a susținut cu tărie dreptul Israelului de a se apăra, după atacul din 7 octombrie al Hamas, soldat cu aproximativ 1.400 de morți, majoritatea civili, și în urma căruia peste 240 de persoane au fost răpite și duse în Gaza.

De asemenea, Joe Biden a pus sub semnul întrebării estimările furnizate de administrația Hamas din Gaza cu privire la numărul de palestinieni care au murit în actualul conflict.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close