Stare de alertă în Irak şi Turcia. Furtunile violente de nisip dau peste cap traficul rutier şi aerian

de D.D.    |    20 Apr 2012   •   08:09
Stare de alertă în Irak şi Turcia. Furtunile violente de nisip dau peste cap traficul rutier şi aerian Foto: chilloutpoint.com/ Ap/Agerpres

Furtunile violente de nisip din Irak şi Turcia au dat peste cap traficul rutier şi aerian. În plus, în Ankara, patru oameni au murit şi 70 au fost răniţi. Aici, rafalele de vânt au ajuns chiar şi la 120 de kilometri pe oră. La noi, în schimb, ploaia cu nisip din Sahara a fost o afacere extrem de profitabilă pentru spălătoriile auto.

Stare de alertă în Irak din cauza uneia dintre cele mai puternice furtuni de nisip din istorie. Mii de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale acuzând grave probleme de respiraţie.

Traficul a fost paralizat ore bune din cauza vizibilităţii zero de pe şoselele capitalei Bagdad. Situaţie la fel de gravă în Ankara, capitala Turciei.Patru oameni au murit în accidente provocate de rafalele puternice de vânt, care au depăşit pe alocuri 120 de kilometri pe oră, potrivit meteorologilor. Coloane interminabile de maşini s-au format pe autostrăzi după ce drumurile au fost blocate aproape o zi.

Situaţia neobişnuită, dar nu la fel de gravă este si în România. Problemele rezultate în urma ploii de nisip din Sahara au fost repede transformate într-o afacere profitabilă.

De teamă că nisipul deşertic le-ar putea afecta vopseaua de pe maşini, şoferii s-au încolonat în dreptul spălătoriilor. Şi s-a lucrat pe bandă rulantă.


Parteneri
x close