Antena 3 CNN Externe Statele Unite sprijină Grecia în vederea unui nou împrumut de la FMI

Statele Unite sprijină Grecia în vederea unui nou împrumut de la FMI

Statele Unite sprijină Grecia în vederea unui nou împrumut de la FMI
Sursa foto: Foto: christliche-radiosender.blogspot.com
de M.Z.    |    20 Feb 2012   •   08:44

Statele Unite au anunţat că susţin ideea unui nou împrumut de la Fondul Monetar Internaţional pentru Grecia şi salută acordul încheiat între clasa politică elenă şi Uniunea Europeană pentru noi reforme economice în această ţară, informează Agerpres.

"Este un ansamblu foarte solid şi foarte dificil de reforme ce merită sprijinul comunităţii internaţionale şi al FMI. Statele Unite încurajează FMI să sprijine acest acord", a declarat secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner.

Partenerii Greciei din zona euro, care se vor întâlni luni la Bruxelles, ar trebui să se pună de acord asupra unei soluţii pentru ca Atena să evite insolvabilitatea.

În mai 2010, FMI care a acordat Atenei un împrumut de 30 de miliarde de euro, în cadrul unui plan de salvare internaţional de 110 miliarde de euro. Acum, Fondul a rămas mut asupra chestiunii unui nou împrumut.

Statele Unite, primii acţionari ai Fondului, au suficiente drepturi de vot în cadrul instituţiei de la Washington pentru a bloca singure orice decizie.

Potrivit Wall Street Journal, FMI intenţionează să contribuie cu un nou plan de ajutor internaţional de 13 miliarde de euro.


×
Subiecte în articol: SUA imprumut FMI atena
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close