Antena 3 CNN Externe Jens Stoltenberg: ”NATO poate oferi Ucrainei asistenţă militară pe termen lung dacă războiul se prelungește”

Jens Stoltenberg: ”NATO poate oferi Ucrainei asistenţă militară pe termen lung dacă războiul se prelungește”

NATO este pregătită să sprijine Ucraina pentru anii următori, în războiul împotriva Rusiei, care ar putea să se prelungească ”luni sau chiar ani”, a declarat joi secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg: ”NATO poate oferi Ucrainei asistenţă militară pe termen lung dacă războiul se prelungește”
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    28 Apr 2022   •   17:50

"Trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Există în mod categoric posibilitatea ca acest război să dureze luni sau chiar ani", a declarat Jens Stoltenberg, cu ocazia unei reuniuni a tinerilor.

Numeroase state din cadrul NATO oferă asistenţă militară Ucrainei în conflictul cu Rusia, izbucnit pe 24 februarie.

Jens Stoltenberg a precizat că statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice, care s-au reunit zilele trecute în Baza militară americană Ramstein din Germania, se pregătesc să ofere Ucrainei armament standard, potrivit Mediafax.

„Aliaţii NATO se pregătesc să ofere sprijin pe o perioadă lungă de timp şi de asemenea să ajute Ucraina să facă trecerea de la echipamentele militare vechi din epoca sovietică la arme şi sisteme mai moderne conform standardelor NATO, care vor necesita mai multă instruire”, a explicat secretarul general.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close