Antena 3 CNN Externe "Ei strigă, dar nu-i putem salva. Suntem devastați". Noaptea și zăpada au îngreunat munca salvatorilor din Turcia

"Ei strigă, dar nu-i putem salva. Suntem devastați". Noaptea și zăpada au îngreunat munca salvatorilor din Turcia

Apar mărturii emoţionate şi ale salvatorilor din Turcia, nu numai ale supravieţuitorilor cutremurelor care au avut loc începând de luni dimineaţă.

"Ei strigă, dar nu-i putem salva. Suntem devastați". Noaptea și zăpada au îngreunat munca salvatorilor din Turcia
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2023   •   11:14

În timpul nopţii de luni spre marţi, temperaturile extrem de scăzute, zăpada și ploaia au îngreunat eforturile salvatorilor de a căuta supraviețuitori în Turcia, în ciuda strigătelor de ajutor venite de la cei aflaţi sub dărâmături.

Un bărbat din Hatay, o provincie din sudul Turciei, povesteşte că a plâns în ploaie în timp ce aştepta salvatorii să vină după el.

"Ei fac zgomote, dar nu vine nimeni", a spus Deniz. 

"Suntem devastați. Doamne... Ei strigă. Ei spun: "Salvează-ne", dar nu îi putem salva", a spus unul dintre salvatorii din Turcia, potrivit BBC.

Citeşte şi: Momentul în care începe cutremurul de 7,4 grade din Turcia, surprins în imagini

Un cutremur declarat iniţial cu magnitudinea de 7,8 grade şi care ulterior a fost actualizat de autorităţile turce la o magnitudine de 7,4 a zguduit sudul Turciei.

Cutremurul a avut epicentrul în Gaziantep şi ar fi afectat şi o bază militară. Guvernul de la Ankara a cerut ajutor internaţional. 

Potrivit Institutului American de Studii Geologice, acesta este cel mai mare cutremur înregistrat în Turcia în ultima sută de ani. 

Ţara s-a mai confruntat cu un fenomen devastator şi în 1999, când 17.000 de oameni, iar 120.000 de clădiri au fost avariate. 

Cutremurul s-a simţit şi în alte ţări, precum Siria, Liban, Iordania, Grecia şi Cipru.

×
Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close