Antena 3 CNN Externe Studentul britanic aflat în vacanţă în Afganistan, a fost evacuat în siguranţă la Dubai

Studentul britanic aflat în vacanţă în Afganistan, a fost evacuat în siguranţă la Dubai

Un student de 21 de ani din Anglia s-a dus vineri, 13 august, în vacanță în Afganistan. Și-a pregătit inclusiv mesajul în caz de deces.

Studentul britanic aflat în vacanţă în Afganistan, a fost evacuat în siguranţă la Dubai
Sursa foto: Facebook/Gaurav Kumar
de Alexandra Ionescu    |    17 Aug 2021   •   18:20

"Voiam aventură". Este explicația lui Miles Routledge, 21 de ani, care a aterizat vineri în capitala afgană, Kabul.

Decizia de a merge să-și petreacă vacanța în Afganistan a luat-o în luna mai, după ce a văzut această destinație pe o listă cu cele mai periculoase locuri din lume.

Pe atunci, Kabul era la fel de sigur pe cât a fost în ultimii 20 de ani.

Biletul spre Kabul și viza l-au costat 1.500 de dolari.

Studentul știa, chiar și înainte de ofensiva-fulger a insurgenților, că n-avea să fie o excursie în parcul de distracții.

Marţi, el a anunţat că a prins un loc pe lista de evacuare din Kabul, iar după câteva ore a postat un video în care apare alături de alte persoane în ceea ce a descris a fi un avion al British Army.

„Final fericit: am aterizat la Dubai datorită minunaţilor oameni din armata britanică. Toată lumea este în siguranţă”, a scris el.

Un purtător de cuvânt al Foreign & Commonwealth Office a afirmat că se ştia despre cazul lui Routledge şi i s-a oferit asistenţă.

„Siguranţa britanicilor este prioritatea noastră şi de aceea le-am solicitat să plece din Afganistan încă din 21 aprilie.

În 6 august, am sfătuit lumea din nou să plece imediat”, a spus acesta.

Routledge şi-a atras critici în mediul online, urmăritorii săi nefiind de acord cu faptul că a mers în Afganistan în contextul în care autorităţile au sfătuit oamenii să evite această ţară în ultimii 20 de ani.

În pofida celor întâmplate, Routledge spune că nu regretă vizita la Kabul și chiar se gândește la următoarea destinație periculoasă pe care ar dori să abordeze: Coreea de Nord.

Asta, după ce în urmă cu doi ani a vizitat Cernobîl, locul celui mai grav accident nuclear din istoria umanității și susține că a păcălit acolo moartea de două ori - odată, când era să cadă într-un puț cu țepi și a doua oară când a evitat să fie lovit de un vehicul.

×
Subiecte în articol: Afganistan Miles Routledge
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close