Antena 3 CNN Externe ”O bătaie de joc” | O studentă a refuzat o ofertă de muncă la un supermarket, după ce a aflat salariul pe care urma să-l încaseze

”O bătaie de joc” | O studentă a refuzat o ofertă de muncă la un supermarket, după ce a aflat salariul pe care urma să-l încaseze

O studentă din Roma, care era în căutarea unui loc de muncă, a refuzat oferta din partea angajatorului respectiv, după ce a aflat salariul pe care urma să-l încaseze.

”O bătaie de joc” | O studentă a refuzat o ofertă de muncă la un supermarket, după ce a aflat salariul pe care urma să-l încaseze
Sursa foto: pexels.com
de Roxana Mihăiescu    |    20 Feb 2024   •   10:41

Aurora, deși studentă, a aplicat pentru un job fullt-time pentru a se întreține. Cu toate acestea, după ce a primit oferta de muncă din partea angajatorului, tânăra a renunțat la ideea de a mai face un ban în plus. 

Când a fost contactată de managerul magazinului, fata a rămas suprinsă. Ea nu se aștepta să primească un salariu de 500 de euro, pentru un program fullt-time, și susține că un student are nevoie de 1.000 de euro, pentru că are de plătit chiria și taxele la facultate.

”Învăț și mă întrețin: 500 de euro pe lună pentru 40 de ore pe săptămână este o bătaie de joc în ziua de astăzi, nimeni nu ar trebui să lucreze în aceste condiții", a declarat Aurora pentru presa din Italia.

Aurora este studentă la Universitatea Roma Tre, la Științele Educației. Tânăra spune că a aplicat la mai multe joburi pe plaformele de recrutare online și a dat peste un anunț al unui mare lanț de supermarketuri, pentru ocuparea postului de asistent de vânzări.

”Căutăm candidați, chiar și fără experiență, cu excelente abilități de organizare, proactivitate și dorință de spirit de echipă. Oferta se adresează persoanelor care pot începe o perioadă de formare de șase luni cu un salariu cuprins între 500 și 900 de euro pe lună”, scria în anunțul respectiv.

Studenta nu a fost încântată de ofertă, astfel că a refuzat să se mai angajeze la supermarketul respectiv. 

”Nu oricine poate alege să refuze un loc de muncă, dar să lucrezi în aceste condiții nu poate fi normal”, sa mai spus tânăra.

În cele din urmă, a ales să angajeze la un restaurant din Trastevere, unde spune este plătită ”decent”.

×
Subiecte în articol: studenta roma
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close