Antena 3 CNN Externe Studiu: Maşinile decapotabile pot determina pierderea auzului

Studiu: Maşinile decapotabile pot determina pierderea auzului

Studiu: Maşinile decapotabile pot determina pierderea auzului
Sursa foto: masina
07 Oct 2009   •   19:37

Un grup de cercetători britanici a descoperit că persoanele care circulă cu automobile decapotabile riscă să dezvolte severe afecţiuni ale urechii din cauza zgomotului de pe şosea şi a sunetului mult prea puternic al vântului. Mai mult, cercetătorii susţin că utilizarea decapotabilelor poate duce la pierderea definitivă a auzului, informează Daily Mail.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, nivel sunetului de pe şoselele britanice poate atinge valoarea de 100 de decibeli, la viteza de 110 kilometri pe oră. În plus, aceştia susţin că problemele sunt aceleaşi, indiferent de marca automobilului.
Philip Michael, specialist în otorinolaringologie la Worcestershire Royal Infirmary, susţine că şi motocicliştii se confruntă cu aceleaşi probleme. "Un anumit nivel al zgomotului, pe o anumită perioadă şi la o expunere repetată are potenţialul de a provoca pierderea auzului. Cu cât faci mai des acest lucru, cu atât cresc riscurile de a-ţi pierde auzul?, a explicat expertul.
Marea Britanie este statul cu cel mai mare număr de maşini decapotabile din Europa, în ciuda climei umede. "Oamenii ştiu că trebuie să îşi protejeze urechile atunci când circulă cu un automobil decapotabil, însă nu cunosc pericolele zgomotului excesiv?, a mai spus cercetătorul britanic.
Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close