Antena 3 CNN Externe SUA ar putea să RENUNŢE la participarea la summitul G8 din Rusia

SUA ar putea să RENUNŢE la participarea la summitul G8 din Rusia

SUA ar putea să RENUNŢE la participarea la summitul G8 din Rusia
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
01 Mar 2014   •   09:16
Preşedintele american, Barack Obama, ar putea renunţa să participe la summitul G8 care va avea loc în iunie la Soci, în Rusia, dacă forţele armate ruse vor fi prezente în Ucraina, a declarat vineri un oficial de rang înalt american pentru AFP, conform Mediafax.
Acest oficial, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, a explicat că participarea lui Obama la summitul G8 de la Soci, programat în iunie, ar putea fi anulată. 
Preşedintele Statelor Unite a avertizat anterior Rusia în legătură cu o intervenţie armată în Ucraina, atrăgând atenţia ca aceasta va avea un "cost".
De asemenea, oficialul american a sugerat că oficialii unor ţări europene ar putea la rândul lor boicota acest summit.
Pe plan economic, acest oficial a avertizat în privinţa suspendării unor negocieri comerciale şi pierderii încrederii în moneda rusă.
Preşedintele Barack Obama a anulat deja, în vara anului 2013, participarea sa la un summit bilateral cu preşedintele rus Vladimir Putin, după ce Rusia a acordat azil temporar fostului consultant al NSA Edward Snowden, sursa unor dezvăluiri despre amploarea operaţiunilor de supraveghere al acestui serviciu american de informaţii.
În schimb, preşedintele american a participat la summitul G20 de la Sankt-Petersburg, unde a avut prilejul să aibă o discuţie bilaterală cu omologul său rus.
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close