Antena 3 CNN Externe SUA avertizează: Vizita în Coreea de Nord a preşedintelui Google nu este constructivă

SUA avertizează: Vizita în Coreea de Nord a preşedintelui Google nu este constructivă

SUA avertizează: Vizita în Coreea de Nord a preşedintelui Google nu este constructivă
03 Ian 2013   •   22:52

Vizita anunţată a preşedintelui Google, Eric Schmidt, în Coreea de Nord, "nu este constructivă", a apreciat joi purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, citată de AFP.
   
"Sincer, noi nu credem că această vizită este deosebit de constructivă", a declarat Victoria Nuland în cadrul unei întâlniri cu presa. "Ei nu sunt purtătorii niciunui mesaj din partea noastră", a subliniat ea.
   
Diplomaţia sud-coreeană a confirmat joi vizita în Coreea de Nord a lui Schmidt, probabil pentru a interveni în favoarea unui american de origine coreeană arestat în noiembrie.
   
"Am fost informaţi în legătură cu faptul că el intenţionează să efectueze o vizită cu caracter privat", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Afacerilor Externe, Cho Tai-Young.
   
Seulul nu cunoaşte în schimb nici data, nici motivul sejurului, a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă.
   
Google a refuzat până în prezent să confirme vizita despre care au relatat iniţial Associated Press şi Wall Street Journal, afirmând că aceasta va face parte dintr-o misiune umanitară condusă de fostul guvernator de New Mexico Bill Richardson.
   

×
Subiecte în articol: Departamentul de Stat
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close