Antena 3 CNN Externe Oficial sud-coreean: Şeful Google va merge în Coreea de Nord, într-o "vizită cu caracter privat"

Oficial sud-coreean: Şeful Google va merge în Coreea de Nord, într-o "vizită cu caracter privat"

Oficial sud-coreean: Şeful Google va merge în Coreea de Nord, într-o "vizită cu caracter privat"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
03 Ian 2013   •   17:53

Preşedintele Google, Eric Schmidt, va merge în curând în Coreea de Nord, a confirmat joi diplomaţia sud-coreeană, probabil pentru a interveni în favoarea unui american de origine coreeană arestat în noiembrie, informează AFP.
   
"Am fost informaţi în legătură cu faptul că el intenţionează să efectueze o vizită cu caracter privat", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Afacerilor Externe, Cho Tai-Young.
   
Seulul nu cunoaşte în schimb nici data, nici motivul sejurului, a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă.
   
Google a refuzat până în prezent să confirme vizita despre care au relatat iniţial Associated Press şi Wall Street Journal, afirmând că aceasta va face parte dintr-o misiune umanitară condusă de fostul guvernator de New Mexico Bill Richardson.
   
Richardsson este familiar cu Coreea de Nord pentru că a negociat eliberarea mai multor cetăţeni americani în ultimii 20 de ani.
   
Phenianul a anunţat la sfârşitul lui decembrie arestarea, la 3 noiembrie, a unui american de origine coreeană, Pae Jun-Ho, care a intrat în Coreea de Nord în calitate de turist şi pe care regimul comunist îl acuză că a comis un "delict", fără alte precizări.
   
În 2010, fostul preşedinte american Jimmy Carter a obţinut eliberarea lui Aijalon Mahli Gomes, condamnat la opt ani de muncă silnică pentru că a intrat fără autorizaţie în Coreea de Nord din China. Cu un an înainte, Bill Clinton a obţinut eliberarea a două jurnaliste americane, Laura Ling şi Euna Lee, arestate pentru că au trecut frontiera din China.





×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close