Antena 3 Externe SUA: Refuzul Chinei de a permite ancheta OMS privind pandemia este "periculos" şi "iresponsabil"

SUA: Refuzul Chinei de a permite ancheta OMS privind pandemia este "periculos" şi "iresponsabil"

de Alexandru Negrici    |    22 Iul 2021   •   21:52
SUA: Refuzul Chinei de a permite ancheta OMS privind pandemia este "periculos" şi "iresponsabil"
Sursa foto: Getty

Statele Unite contestă vehement refuzul Chinei de a permite continuarea anchetei OMS privind pandemia, informează Mediafax.

Administraţia Joseph Biden a catalogat, joi seară, drept "periculos" şi "iresponsabil" refuzul Chinei de a permite continuarea anchetei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind originile pandemiei.

"Suntem profund dezamăgiţi de refuzul Chinei. Poziţia Chinei este iresponsabilă şi, sincer, periculoasă", a declarat joi seară Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, conform agenţiei Bloomberg.

Administraţia de la Beijing a anunţat că refuză următoarea etapă a investigaţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind originile pandemiei SARS-CoV-2. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut acces la documentele laboratoarelor din zonele în care au fost semnalate primele cazuri de coronavirus, inclusiv din oraşul Wuhan.

În replică la solicitările OMS, Zeng Yixin, adjunct al ministrului chinez al Sănătăţii, a declarat: "Este lipsă de respect faţă de logica normală şi aroganţă faţă de ştiinţă".  

Anchetatorii OMS au vizitat deja Institutul de Virologie din Wuhan, oraş în care au apărut primele cazuri de coronavirus, raportate în decembrie 2019.

OMS ar vrea continuarea investigaţiilor în alte laboratoare din China.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a cerut Chinei să fie "transparentă" şi să coopereze în investigaţie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close