Antena 3 CNN Externe SUA. Grupul iranian "Mujahedinii Poporului" a fost scos de pe lista neagră a organizaţiilor teroriste

SUA. Grupul iranian "Mujahedinii Poporului" a fost scos de pe lista neagră a organizaţiilor teroriste

SUA. Grupul iranian "Mujahedinii Poporului" a fost scos de pe lista neagră a organizaţiilor teroriste
Sursa foto: Foto: iranpoliticsclub.net
29 Sep 2012   •   09:31

Statele Unite au retras vineri grupul de opozanţi iranieni Mujahedinii Poporului de pe lista neagră a organizaţilor "teroriste", a declarat Departamentul de Stat într-un comunicat citat de AFP.
   
"Secretarul de Stat a decis, în acord cu legea, să retragă Mujahedinii Poporului şi membrii săi afiliaţi de pe lista organizaţilor teroriste internaţionale", a transmis Departamentul de Stat.
   
Secretarul de Stat Hillary Clinton a anunţat săptămâna trecută că va realiza această retragere de la 1 octombrie.
   
Această decizie consacră evacuarea aproape încheiată şi solicitată de ONU şi Statele Unite a unei tabere pe care Mujahedinii Poporului iranian (OMPI) o ocupau de mai mulţi ani în Irak.
   
Această retragere era aşteptată deoarece OMPI a renunţat de mult timp la violenţă şi a cooperat activ cu serviciile americane de informaţii pentru a culege date despre evenimentele din Iran.
   
Totuşi, Departamentul de Stat subliniază că nu a uitat trecutul militant al grupului.
   
"Departamentul de Stat nu iartă şi nu uită actele teroriste realizate de Mujahedinii poporului printre care implicarea lor în uciderea unor cetăţeni americani în Iran în anii 1970 şi într-un atentat pe sol american în 1992", subliniază acesta.
   
Mujahedinii Poporului sunt consideraţi din 1997 ca fiind o "organizaţie teroristă" de către Statele Unite ceea ce ei contestă, iar un tribunal american i-a ordonat lui Hillary Clinton să ia o decizie în această privinţă până la 1 octombrie.

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close