Antena 3 CNN Externe Replica SUA, după ce Rusia s-a lăudat că a distrus sisteme HIMARS | Moscova, victorie devastatoare împotriva unui supermarket din Nikolaev

Replica SUA, după ce Rusia s-a lăudat că a distrus sisteme HIMARS | Moscova, victorie devastatoare împotriva unui supermarket din Nikolaev

Ministrul rus Serghei Șoigu minte când afirmă că Rusia a distrus șase sisteme HIMARS americane de la începutul conflictului din Ucraina.

Replica SUA, după ce Rusia s-a lăudat că a distrus sisteme HIMARS | Moscova, victorie devastatoare împotriva unui supermarket din Nikolaev
Sursa foto: Twitter @Nexta_TV
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2022   •   14:56

Replica a venit de la Pentagon.

"Ucrainenii folosesc cu o acuratețe și eficacitate devastatoare fiecare dintre sistemele de proiectile de precizie, contabilizate, pe care SUA, aliații noștri și partenerii le-au asigurat pentru a se apăra împotriva invaziei ruse, brutale și criminale" a transmis Departamentul american al Apărării.

La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că "HIMARS" (acronim englez de la "sistem de artilerie cu rachete, de înaltă mobilitate", n.r.) a devenit aproape sinonim cu "dreptate" în Ucraina.

Rușii își trec în cont un nou supermarket distrus la Nikolaev 

Indiferent dacă sistemele HIMARS au fost distruse de ruși în pe câmpul de luptă sau doar în mintea lor, Moscova continuă bombardamentele în estul Ucrainei.

Noi tiruri de artilerie au vizat miercuri dimineață orașul ucrainean Nikolaev.

Forțele ruse au distrus un supermarket și au avariat o farmacie, mai multe magazine și clădiri rezidențiale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, alte două lovituri au căzut pe terenul unei școli de sporturi ecvestre, a spus primarul Oleksandr Senkevici.

Orașul se află sub bombardamente intense de mai bine de o săptămână.

×
Subiecte în articol: HIMARS Nikolaev Pentagon cămin studenţesc
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close