Antena 3 CNN Externe Anunțul făcut la Casa Albă. SUA și Rusia ar putea ataca împreună ISIS

Anunțul făcut la Casa Albă. SUA și Rusia ar putea ataca împreună ISIS

Anunțul făcut la Casa Albă. SUA și Rusia ar putea ataca împreună ISIS
de S.T.    |    25 Ian 2017   •   08:55

Statele Unite sunt deschise la ideea de a efectua operaţiuni militare comune cu Rusia împotriva jihadiştilor din gruparea Stat Islamic în Siria, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, citat de AFP.

Acest anunţ al executivului american a fost făcut după o dezminţire a Pentagonului în legătură cu o „operaţiune comună” în Siria, despre care a informat luni Moscova.

Noi tensiuni puternice între SUA și Rusia, după ce Kremlin a anunțat că cele două puteri au efectuat misiuni comune în Siria

„Dacă există o posibilitate de a combate Stat Islamic indiferent cu ce ţară, Rusia sau alta, şi dacă împărtăşim un interes naţional în legătură cu această chestiune, atunci, evident, luăm parte”, a declarat Sean Spicer în cursul primei sale conferinţe de presă sub mandatul lui Donald Trump.

„Preşedintele a spus foarte clar că va acţiona împreună cu orice ţară care împărtăşeşte interesele noastre în înfrângerea SI”, a precizat el.

Această deschidere se aplică regimului preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad?

„Să fie clar. Este vorba de a ne asigura că ţările ţin cont de interesele americane în ceea ce fac. Prin urmare, nu ne vom alia cu persoane sub pretextul de a dori înfrângerea SI”, dacă interesele americane nu sunt prioritatea lor, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close