Antena 3 Externe Anunțul făcut la Casa Albă. SUA și Rusia ar putea ataca împreună ISIS

Anunțul făcut la Casa Albă. SUA și Rusia ar putea ataca împreună ISIS

de S.T.    |    25 Ian 2017   •   08:55
Anunțul făcut la Casa Albă. SUA și Rusia ar putea ataca împreună ISIS

Statele Unite sunt deschise la ideea de a efectua operaţiuni militare comune cu Rusia împotriva jihadiştilor din gruparea Stat Islamic în Siria, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, citat de AFP.

Acest anunţ al executivului american a fost făcut după o dezminţire a Pentagonului în legătură cu o „operaţiune comună” în Siria, despre care a informat luni Moscova.

Noi tensiuni puternice între SUA și Rusia, după ce Kremlin a anunțat că cele două puteri au efectuat misiuni comune în Siria

„Dacă există o posibilitate de a combate Stat Islamic indiferent cu ce ţară, Rusia sau alta, şi dacă împărtăşim un interes naţional în legătură cu această chestiune, atunci, evident, luăm parte”, a declarat Sean Spicer în cursul primei sale conferinţe de presă sub mandatul lui Donald Trump.

„Preşedintele a spus foarte clar că va acţiona împreună cu orice ţară care împărtăşeşte interesele noastre în înfrângerea SI”, a precizat el.

Această deschidere se aplică regimului preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad?

„Să fie clar. Este vorba de a ne asigura că ţările ţin cont de interesele americane în ceea ce fac. Prin urmare, nu ne vom alia cu persoane sub pretextul de a dori înfrângerea SI”, dacă interesele americane nu sunt prioritatea lor, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close