Antena 3 CNN Externe SUA sunt în stare de ŞOC. O anchetă a scos la iveală una din cele mai mari lovituri date statului american

SUA sunt în stare de ŞOC. O anchetă a scos la iveală una din cele mai mari lovituri date statului american

SUA sunt în stare de ŞOC. O anchetă a scos la iveală una din cele mai mari lovituri date statului american
de O.P.    |    29 Mai 2013   •   06:33

Anchetă cu prejudiciu record în SUA! Oficialii americani au închis platforma de plată electronică, Liberty Reserve, acuzată că ar fi spălat şase miliarde de dolari. 

Cinci persoane au fost arestate, printre care şi fondatorul companiei prin intermediul căreia infractorii puteau transfera bani oriunde în lume, susţin procurorii.

Procurorii americani au pus sub acuzare compania Liberty Reserve pe motiv că i-ar fi ajutat pe clienţii săi, infractori din toată lumea, să spele peste şase miliarde de dolari.

În urma unei operaţiuni coordonate de oamenii legii din 17 ţări, cinci persoane au fost arestate, printre care şi fondatorul companiei, Arthur Budovsky, în timp ce alte două sunt în continuare căutate de forţele de ordine. Oficialii americani au pus sechestru pe conturile bancare şi pe domeniile de internet deţinute de această firmă.

Banii spălaţi prin intermediul Liberty Reserve proveneau din infracţiuni precum fraudă cu carduri, furturi de identitate, atacuri cibernetice, pornografie infantilă şi chiar trafic cu droguri.

Liberty Reserve este o platformă de plată electronică, cu ajutorul căreia orice persoană cu acces la internet poate să trimită şi să primească bani oriunde în lume fără nicio reglementare. Înfiinţată în 2006, Liberty Reserve, o companie înfiinţată în Costa Rica, are peste un milion de utilizatori pe mapamond şi procesează circa 12 milioane de tranzacţii financiare în fiecare an.

×
Subiecte în articol: spalare de bani
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close