Antena 3 CNN Externe Ţara europeană care renunţă la subvențiile pentru mașinile electrice. Motoarele clasice revin în prim plan!

Ţara europeană care renunţă la subvențiile pentru mașinile electrice. Motoarele clasice revin în prim plan!

O țară din Europa, lider în industria auto, anulează programul de subvenție pentru achiziționarea mașinilor electrice.

Ţara europeană care renunţă la subvențiile pentru mașinile electrice. Motoarele clasice revin în prim plan!
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    24 Noi 2023   •   10:42

Germania este țara europeană care anulează subvenția pentru cumpărarea mașinilor electrice, banii urmând să fie redirecționați pentru achiziționarea mașinilor pe benzină și motorină. Cea mai mare economie.

Decizia vine după ce industria auto germană este luată prin surprindere de avansul tehnologic al companiei Tesla și al producătorilor chinezi.

Se pare că pentru Germania protecția industriei auto autohtone are o prioritate mai mare decât inițiativele ecologice ale UE. Combustibilul sintetic, care nu depinde de petrol și nu prezintă dezavantajele mașinilor electrice, este văzut ca soluția viitorului de către oficialii germani.

Citește și: Noi modificări la Codul Rutier 2023. Toți viitori șoferi, șoferii tineri, pietonii și bicicliștii trebuie să știe asta

Șoferii germani nu au fost convinși de promovarea intensă a mașinilor electrice din ultimii cinci ani. Conform unui studiu realizat de Deloitte, 85% dintre șoferii din Germania au optat să nu achiziționeze o mașină electrică, motivând că există dificultăți în utilizare, potrivit autolatest.ro.

×
Subiecte în articol: subventie masini electrice Germania
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close