Superbacteria descoperită în Pakistan a făcut prima victimă în Europa. Un belgian a murit la revenirea în ţara sa (VIDEO)

14 Aug 2010   •   20:40
Superbacteria descoperită în Pakistan a făcut prima victimă în Europa. Un belgian a murit la revenirea în ţara sa (VIDEO) Foto: Video News

Superbacteria descoperită în Pakistan a făcut prima victimă în Europa. Este vorba despre un belgian care a murit la scurt timp după ce s-a întors de la Islamabad. Specialiştii lucrează la găsirea unor antibiotice care să poată distruge noua bacterie care până acum a rezistat tuturor medicamentelor cunoscute.

Prima victimă europeană a bacteriei a murit într-un spital din Bruxelles. Belgianul de origine pakistaneză călătorise de curând în ţara natală. În urma unui accident de circulaţie a ajuns la spital cu o rană gravă la picior.

Medicii pakistanezi l-au trimis de urgenţă în Belgia. Bărbatul era deja infectat cu bacteria şi, în ciuda antibioticelor foarte puternice care i-au fost date, nu a supravieţuit.

Superbacteria, sau enzima NDM-1, a apărut în India şi Pakistan. Din aceste ţări se extinde acum, din ce în ce mai repede, în alte părţi ale lumii.

Click aici pentru mai multe amănunte despre Enzima NDM 1Antena 3

x close