Antena 3 CNN Externe Surpriză în SUA, în cursa pentru nominalizarea republicană la președinție | Unde se plasează rivalul lui Donald Trump

Surpriză în SUA, în cursa pentru nominalizarea republicană la președinție | Unde se plasează rivalul lui Donald Trump

Un sondaj recent a dezvăluit situația opțiunilor republicane cu mai bine de un an înaintea competiției electorale care va stabili noul președinte al Statelor Unite ale Americii.

Surpriză în SUA, în cursa pentru nominalizarea republicană la președinție | Unde se plasează rivalul lui Donald Trump
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2023   •   17:27

Astfel, potrivit unei consultări Reuters/Ipsos publicată marți, fostul președinte american Donald Trump conduce în intențiile de vot în tabăra republicană.

În acest partid este de așteptat ca un grup numeros de candidați să încerce să obțină nominalizarea pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Conform sondajului, Trump a primit sprijinul a 43% dintre republicanii înregistrați.

Alți 31% l-au susținut pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, și doar 4% au preferat-o pe Nikki Haley, fost guvernator al Carolinei de Sud și ex-ambasador la ONU în timpul administraţiei Trump, care și-a oficializat intenția de a candida pentru Casa Albă.

Citește și: El este politicianul republican care i-ar putea amenința lui Donald Trump revenirea în cursa prezidențială în 2024

DeSantis este dat aproape cert candidat, însă până acum nu și-a anunțat intenția în mod oficial.

Fostul vicepreședinte al lui Trump, Mike Pence, care ia și el în calcul o candidatură, a primit un sprijin de 7% în sondaj.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost realizat în perioada 6-13 februarie, pe un număr de 1.465 de alegători republicani înregistrați, parte a unui eșantion național de peste 4.000 de persoane de vârstă adultă, și are o marjă de eroare de circa 3%.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close