Antena 3 CNN Externe Sute de manifestanți anti-restricții au fost reținuți la Berlin. Un protestatar a murit

Sute de manifestanți anti-restricții au fost reținuți la Berlin. Un protestatar a murit

Un bărbat spitalizat, în urma protestelor din Berlin faţă de măsurile antiepidemice, a decedat luni. Aproximativ 600 de manifestanți au fost reţinuţi de forțele de ordine, informează publicaţia Der Spiegel.

Sute de manifestanți anti-restricții au fost reținuți la Berlin. Un protestatar a murit
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    02 Aug 2021   •   16:59

Circa 5.000 de persoane au protestat, duminică după-amiază, în Berlin, denunţând măsurile de restricție impuse de Angela Merkel. Protestele au fost organizate de gruparea extremistă "Gândirea laterală".

Unii protestatari s-au ciocnit cu forţele de ordine, care au intervenit pentru dispersarea demonstranților. 

Un protestatar, în vârstă de 49 de ani, care era spitalizat după confruntările cu forţele de ordine, a murit ăn cursul zilei de luni. Cazul este investigat de Parchetul din Berlin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Forțele de ordine prezente la manifestație au fost acuzate și de violențe nejustificate, mai ales după ce niște jandarmi au fost filmați în timp ce loveau un copil de 14 ani care încerca să își protejeze mama.

Astfel de acte au fost filmate de mai mulți internauți care le-au postat apoi pe twitter. Unul dintre ei a făcut și un colaj.

În jur de 600 de protestatari au fost reţinuţi, a anunţat luni Thilo Cablitz, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Berlin.  

Jörg Reichel, un lider al Sindicatului Jurnaliştilor Germani Verdi (DJU), a fost atacat de protestatari, în zona Kreuzberg din Berlin, fiind spitalizat în urma incidentului.

×
Subiecte în articol: Berlin Angela Merkel
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close