Antena 3 CNN Externe Sute de mii de francezi şi italieni au ieşit în stradă din cauza măsurilor anti-criză (VIDEO)

Sute de mii de francezi şi italieni au ieşit în stradă din cauza măsurilor anti-criză (VIDEO)

Sute de mii de francezi şi italieni au ieşit în stradă din cauza măsurilor anti-criză (VIDEO)
25 Iun 2010   •   21:05



Nu numai românii au ieşit în stradă. O grevă generală a aruncat în haos transporturile publice şi aeriene din Italia. Iar francezii au protestat, şi ei, cu miile. Motivul nemulţumirii este acelaşi: măsurile anti-criză ale guvernanţilor.

Italienii au suflat în vuvuzele ca pe stadion. Au vrut să se asigure că niciun oficial nu le poate ignora protestul. Greva generală a fost iniţiată de cel mai mare sindicat italian, care a reuşit să blocheze, în mare parte, ţara. Multe metrouri şi autobuze nu au mai circulat. Şi o parte dintre avioane au rămas la sol.

Şi italienilor le-a ajuns cuţitul la os. După ce datoria ţării a urcat la 115% din Produsul Intern Brut, guvernul de la Roma a hotărât să strângă cureaua. A anunţat măsuri drastice, printre care blocarea, timp de trei ani, a salariilor funcţionarilor publici, reducerea bugetelor ministerelor şi combaterea evaziunii fiscale.

În Franţa, altă măsură anti-criză stârneşte indignarea străzii: creşterea vârstei de pensionare de la 60 la 62 de ani.

La protestele de joi au aprticipat sute de mii de francezi. Iar cele mai afectate au fost transporturile publice şi învăţământul.

Foto: Observator

Observator



×
Subiecte în articol: grevă Franta PIB evaziune fiscala proteste
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close