Antena 3 CNN Externe Sute de miliarde de euro "se spală" anual, în pariurile sportive

Sute de miliarde de euro "se spală" anual, în pariurile sportive

Sute de miliarde de euro "se spală" anual, în pariurile sportive
Sursa foto: Foto: bestsportsbettingsoftware.com
de M.Z.    |    16 Mai 2014   •   13:23
Peste 100 de miliarde de euro se "spală" anual în lume în pariuri sportive, iar 80% dintre aceste mize se fac prin tranzacţii ilegale, care sunt foarte greu de detectat, arată un raport realizat de Centrul Internaţional de Securitate în Sport (ICSS) şi Universitatea Sorbona din Paris.
 
De asemenea,pariorii mizează anual în sport sume între 200 şi 500 de miliarde de euro, ceea ce înseamnă 2% din Produsul Intern Brut mondial, menţionează autorii studiului, informează BBC.
 
Cele mai vulnerabile sunt pariurile live, unde activităţile suspecte sunt şi mai greu de depistat, a declarat Chris Eaton, director de integritate în cadrul ICSS.
 
Sporturile cele mai afectate sunt cricketul şi fotbalul, dar tenisul, baschetul, badmintonul şi cursele auto-moto sunt, de asemenea, ameninţate.
 
"Evoluţia rapidă a pieţei pariurilor sportive a sporit riscul de infiltrare a crimei organizate şi de spălare de bani", a precizat Eaton, fost director de securitate al FIFA.
 
Raportul sugerează şi soluţii practice pentru combaterea pariurilor ilegale şi meciurilor aranjate, precum crearea unei taxe pentru finanţarea investigaţiilor în domeniu şi interzicerea dreptului de a paria pentru jucători antrenori şi oficiali, pe sportul în care activează.
 

×
Subiecte în articol: spalare de bani
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close