Antena 3 CNN Externe Tamerlan Tsarnaev postase pe YouTube o înregistrare cu un lider separatist din Daghestan

Tamerlan Tsarnaev postase pe YouTube o înregistrare cu un lider separatist din Daghestan

Tamerlan Tsarnaev postase pe YouTube o înregistrare cu un lider separatist din Daghestan
de S.T.    |    22 Apr 2013   •   16:35

Tamerlan Tsarnaev, suspectul în cazul atentatelor din Boston ucis de poliţie, postase scurt timp pe YouTube o înregistrare cu un lider separatist islamist omorât ulterior de trupele ruse, relatează CNN.
   
O analiză realizată de CNN pe contul de YouTube al lui Tamerlan arată că acesta postate scurt timp după care ştersese o înregistrare video cu liderul separatist Abu Dujana, al cărui nume real era Gajhimurad Dolgatov.
   
Serviciile de securitate ruse l-au împuşcat mortal pe Dolgatov în decembrie 2012, într-un apartament din oraşul Makhacikala, capitala republicii ruse Daghestan.

Dolgatov conducea o grupare islamistă din Daghestan care avea legături cu principala organizaţie regională, Imarat Kavkaz.

Rusia ceruse FBI monitorizarea şi anchetarea lui Tsarnaev încă din 2011


   
Tsarnaev îşi crease cont pe YouTube în august 2012, imediat după ce revenise din Rusia.

Acesta a petrecut şase luni, în 2012, în Daghestan şi Cecenia, iar analiştii cred că această deplasare a jucat un rol esenţial în decizia tânărului de a comite atentatele.

FBI îl interogase pe Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, în 2011, la solicitarea Rusiei. Cecenia şi Daghestanul sunt republici ruse unde există o puternică insurgenţă separatistă islamistă împotriva Rusiei.

×
Subiecte în articol: atac bomba boston atac Boston
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close