Antena 3 CNN Externe Un tânăr și-a amputat picioarele pentru o asigurare de 1,3 milioane de dolari, însă a primit doar 7.200 dolari și acum trebuie să-i înapoieze

Un tânăr și-a amputat picioarele pentru o asigurare de 1,3 milioane de dolari, însă a primit doar 7.200 dolari și acum trebuie să-i înapoieze

Un tânăr de 23 de ani și-a amputat picioarele pentru a primi o despăgubire de 1,3 milioane de dolari din partea unei asigurări, însă a primit doar 7.200 de dolari pe care, acum, trebuie să îi înapoieze.

Un tânăr și-a amputat picioarele pentru o asigurare de 1,3 milioane de dolari, însă a primit doar 7.200 dolari și acum trebuie să-i înapoieze
Sursa foto: Biroul de Investigații Criminale din Taiwan
de Ştefan Petrică    |    19 Mar 2024   •   13:20

Tânărul în vârstă de 23 de ani, identificat cu numele Zhang, din Taiwan, și-a scufundat picioarele într-o găleată cu gheață timp de peste 10 ore pentru a le îngheța atât de tare încât să aibă nevoie de o dublă amputație.

Un prieten al lui Zhang, identificat doar ca Liao, l-a convins pe acesta să facă gestul, pentru a primi bani de la asigurări.

Potrivit Taiwan News, Liao i-a spus lui Zhang că este urmărit de gangsteri.

Pe 26 ianuarie 2023, Liao și Zhang s-au plimbat noaptea prin Taipei pe o motocicletă, în așa fel să pară că lui Zhang i-au înghețat picioarele.

Cu doar câteva zile înainte, Zhang cumpărase mai multe polițe scumpe de asigurare de viață, asigurare de călătorie și asigurare împotriva accidentelor, au declarat procurorii.

După plimbare, Zhang și-a ținut picioarele în gheață și a fost internat în spital, însă medicilor li s-a părut suspect pentru că nu avea urme de pantofi sau șosete, iar rănile sale păreau simetrice.

În plus, în noaptea respectivă era destul de cald, într-o o regiune subtropicală cazurile de degerături grave fiind nemaiîntâlnite.

Liao și Zhang au fost arestați pe 17 ianuarie și sunt amândoi acuzați de fraudă și complicitate la vătămare gravă.

Presa locală a relatat că Zhang a primit 7.200 de dolari de la asigurare, dar a trebuie să îi dea înapoi.

×
Subiecte în articol: Taiwan picioare amputate
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close