Antena 3 CNN Externe Un bărbat care suferea de migrene puternice a descoperit că avea tenii în creier. Cauza ar fi consumul de slănină insuficient gătită

Un bărbat care suferea de migrene puternice a descoperit că avea tenii în creier. Cauza ar fi consumul de slănină insuficient gătită

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, care se plângea de migrene frecvente, a fost găsit cu ouă de tenie în creier, probabil în urma consumului de șuncă insuficient gătită.

Un bărbat care suferea de migrene puternice a descoperit că avea tenii în creier. Cauza ar fi consumul de slănină insuficient gătită
Sursa foto: Getty Images I haydenbird
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2024   •   22:27

Un bărbat din SUA, în vârstă de 52 de ani, a mers la medic după ce migrenele sale obișnuite s-au agravat, iar pastilele obișnuite nu mai funcționau.

Tomografiile au găsit apoi ouă de tenie în creierul său și au diagnosticat cisticercoza (o infecție a țesuturilor provocată de dezvoltarea larvelor).

Medicii au pus afecțiunea pe seama "spălării necorespunzătoare a mâinilor".

Aceștia cred că bărbatul, care a contractat tenia după ce a mâncat carne de porc insuficient preparată, s-a infectat singur, potrivit BBC.

Cisticercoza este un tip de infecție cauzată de ouăle sau larvele parazitului Taenia solium, cunoscut și sub numele de tenia porcului, care poate duce la apariția de chisturi în creier.

Pacientul a răspuns la medicația antiparazitară și antiinflamatorie și de atunci s-a recuperat complet.

×
Subiecte în articol: tenie slanina
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close