Antena 3 CNN Externe Țara din Europa care se confruntă cu penurie de legume. Magazinele au limitat cantitatea pe care clienții o pot cumpăra

Țara din Europa care se confruntă cu penurie de legume. Magazinele au limitat cantitatea pe care clienții o pot cumpăra

Supermarketurile din această țară sunt din nou afectate de penuria de legume. După ce în februarie au limitat cantitățile de roșii vândute, acum sunt nevoite să limiteze vânzarea de ardei.

de Mia Lungu    |    25 Apr 2023   •   09:59

Morrison Supermarkets a declarat pentru Sky News că restricționează clienții la câte două pachete de ardei, în timp ce site-ul Waitrose a rămas aproape fără stocuri.

Penuria este pusă pe seama vremii neobișnuit de reci din Spania, ceea ce înseamnă că ardeii cresc mai încet. Fermierii britanici au avertizat în ultimele luni că vor rămâne fără stocuri de ardei, deoarece spun că nu sunt plătiți suficient pentru a-și cultiva produsele.

"Condițiile meteorologice dificile din sudul Europei au perturbat recolta pentru unele fructe și legume, inclusiv pentru ardei. Câteva magazine au implementat limite temporare privind cantitatea pe care clienții o pot cumpăra pentru a asigura disponibilitatea pentru toată lumea.

Cu toate acestea, disponibilitatea ar trebui să se îmbunătățească pentru cei afectați în următoarele săptămâni, pe măsură ce intrăm în sezonul de creștere din Marea Britanie.", a declarat, pentru Sky News, Andrew Opie, director pentru alimentație și sustenabilitate la British Retail Consortium.

Citește și: Roșiile și castraveții românești de primăvară, mai scumpe decât un kilogram de carne. Cât costă legumele în piețe

Magazinele Morrisons spun că se așteaptă să ridice restricția în următoarea săptămână, pe măsură ce aprovizionarea se îmbunătățește.

În februarie, supermarketurile au fost nevoite să limiteze cantitatea de roșii și alte legume populare pe care clienții le puteau cumpăra din cauza penuriei. Vremea nefavorabilă din Europa și Africa a dus la întreruperea recoltelor, iar furnizorii au fost afectați și de anularea feriboturilor, ceea ce a afectat transportul cu camioanele.

Marea Britanie se bazează pe țări mai calde, precum Spania și Maroc, pentru aprovizionarea cu legume care nu sunt de sezon.

Vicepreședintele Uniunii Naționale a Fermierilor, Tom Bradshaw, a avertizat la începutul acestui an că dependența de importuri a făcut ca Marea Britanie să fie vulnerabilă la "evenimente meteorologice șocante".

Creșterea facturilor la energie, exacerbată de războiul din Ucraina, i-a descurajat, de asemenea, pe unii cultivatori de legume din Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: penurie legume Marea Britanie
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close