Antena 3 CNN Externe Ţara în care 50% din populaţie face evaziune fiscală. În top sunt doctorii, liber-profesioniştii şi avocaţii

Ţara în care 50% din populaţie face evaziune fiscală. În top sunt doctorii, liber-profesioniştii şi avocaţii

Ţara în care 50% din populaţie face evaziune fiscală. În top sunt doctorii, liber-profesioniştii şi avocaţii
Sursa foto: Foto: newyorker.com
de M.Z.    |    25 Feb 2013   •   11:49

Mai mult de jumătate dintre greci nu-şi achită toate taxele pe care le datorează la stat, în topul listei evazioniştilor aflându-se doctorii, urmaţi de comercianţi şi firme de avocatură şi notariat, arată un studiu al Confederaţiei Naţionale de Retail din Grecia, citat de Kathimerini, informează Mediafax.

Potrivit studiului realizat, în fruntea topului evazioniştilor sunt medicii (afirmă 88,6% din respondenţi), urmaţi de liber-profesionişti (85,4%), firme de avocatură şi notariat (75,2%), firme de catering (57,9%) şi benzinării (44,1%). La coada listei s-au clasat supermarketurile, cu 17,7%.

De asemenea, circa jumătate din populaţia Greciei ar refuza bon fiscal dacă ar avea această opţiune, arată studiul, evidenţiind că evaziunea nu este considerată de mulţi cetăţeni ca fiind un lucru rău. Peste 90% din persoanele consultate au afirmat că ar cere bon fiscal dacă ar obţine astfel beneficii.

Sondajul a fost realizat pe 1.600 de persoane şi 1.000 de firme şi companii.

Grecia urmează să înregistreze în 2013 al şaselea an de recesiune, în contextul impactului crizei şi măsurilor de austeritate impuse pentru a primi ajutor financiar extern, după ce îndatorarea ridicată a adus finanţele statului în pragul colapsului.







×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close