Antena 3 CNN Externe Nou moment al adevărului la televiziunea din Rusia: "Armata Ucrainei, printre cele mai puternice din lume. Nu e ca în Afganistan. Ne luptăm cu ai noștri!"

Nou moment al adevărului la televiziunea din Rusia: "Armata Ucrainei, printre cele mai puternice din lume. Nu e ca în Afganistan. Ne luptăm cu ai noștri!"

Un nou "moment al adevărului", care contrazice linia oficială a propagandei Kremlinului, a avut loc la câteva zile după afirmațiile-șoc ale colonelului în retragere Mihail Hodarenok.

Nou moment al adevărului la televiziunea din Rusia: "Armata Ucrainei, printre cele mai puternice din lume. Nu e ca în Afganistan. Ne luptăm cu ai noștri!"
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    20 Mai 2022   •   12:42

Parlamentarul rus Franț Klințevici (foto) a spus televiziunea rusă de stat că progresul Moscovei în Ucraina este întârziat de luptele cu "soldați care au exact aceeași mentalitate ca a noastră (a rușilor, n.r.)", relatează BBC.

Mai temperat decât s-a arătat colonelul în retragere la postul TV Rusia 1, Klințevici a estimat că "operațiunea specială" din Ucraina continuă cu "anumite dificultăți" și a numit  armata ucraineană "una dintre cele mai puternice și mai bine antrenate din lume".

Parlamentar rus: "Nu e ca în Afganistan!"

"Nu vreau să jignesc pe nimeni, în niciun caz. Am luptat peste șapte ani în război. Dar acest război - și sper că nu sunt ofensați camarazii mei - este diferit de cel pe care l-am purtat în Afganistan, deoarece luptăm împotriva uneia dintre cele mai puternice și mai bine antrenate armate din lume.

Luptăm împotriva soldaților și ofițerilor ruși care au exact aceeași mentalitate ca a noastră", a susținut parlamentarul, fiind nevoit să ridice vocea în timp ce gazda emisiunii încerca să-l întrerupă.

Colonel în rezervă, veteran al războiului din Afganistan și fost prim-vicepreședinte al Comitetului de Apărare și Securitate al Consiliului Federației (Camera Superioară a Parlamentului rus), Klințevici s-a remarcat în trecut, înaintea războiului din Ucraina, prin declarații în care evoca un conflict nuclear al Rusiei cu țări NATO.

El a menționat eventualitatea unei contra-lovituri "care să șteargă Marea Britanie de pe fața pământului" și a susținut că noua doctrină nucleară a SUA se concentrează pe "competiția cu Rusia" în acest domeniu.

Colonelul care a spus adevărul despre război la televiziunea din Rusia

BBC a semnalat zilele trecute un moment "extraordinar" la postul TV Rusia 1.

Mihail Hodarenok, un analist militar, colonel în retragere, a vorbit în cadrul emisiunii "60 de minute" în termeni total diferiți de narativul consacrat al propagandei de stat.

Practic, colonelul a arătat că Rusia pierde războiul și că, la nevoie, Ucraina poate înarma un milion de oameni.

Hodarenok a spus că, pentru Moscova, "situația se va înrăutăți în mod clar" în contextul în care Ucraina primește ajutor militar din partea statelor din Occident.

Colonel rus în retragere: "Dacă nu dăm dovadă de realism, nici n-o să știm ce ne-a lovit"

"Uneori, auziți relatări despre o criză psihologică morală în rândul forțelor ucrainene. Că, aparent, moralul lor este în pragul crizei. S-o spunem în termeni moderați: nu este adevărat. Desigur, sunt cazuri separate, prizonieri, anumite unități.

Dar acestea sunt cazuri izolate.

Trebuie să priviți imaginea de ansamblu. Iar imaginea de ansamblu este (...) că armata ucraineană poate să înarmeze un milion de oameni. Problema este dacă pot asigura acestei armate arme moderne și echipamente speciale. N-ar putea face nimic doar cu resursele lor.

Dar cu legea (din SUA) în curând în vigoare, cu opoziția din Congres înfrântă și luând în calcul că ajutorul european va începe să funcționeze la capacitate maximă, trebuie să luăm în serios acest milion de soldați ucraineni în viitorul apropiat. Trebuie să ținem cont în calculele strategice că situația noastră se va înrăutăți (...)

Colonel rus în retragere: "Suntem într-o totală izolare geopolitică. Toți sunt împotriva noastră"

După cum spuneau cândva învățații marxist-leniniști - și ei știau despre ce vorbesc - victoria finală pe câmpul de luptă este stabilită de moralul ridicat al soldaților care își varsă sângele în numele ideilor pe care le apără.

Aveau dreptate acești învățați (...) 

Revenind la NATO, cel mai important este să rămânem realiști din punct de vedere politic și militar. În caz contrar, realitatea ne va lovit atât de rău, că nici nu vom ști ce ne-a lovit.

Cel mai important lucru (...) nu este, pentru Dumnezeu, să agităm rachete în direcția Finlandei. Pare comic.

Cea mai mare problemă cu situația noastră politică și militară este că suntem într-o totală izolare geopolitică și că toată lumea este împotriva noastră, chiar dacă nu recunoaștem asta. Trebuie să rezolvăm această situație. Asta este treaba factorilor politici și militari", a spus colonelul în studioul Rusia 1.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close