Antena 3 CNN Externe Tensiune uriașă la Paris, după ce un tânăr de 17 ani a fost împușcat mortal de un polițist. Sute de oameni au ieșit pe străzi și au atacat forțele de ordine

Tensiune uriașă la Paris, după ce un tânăr de 17 ani a fost împușcat mortal de un polițist. Sute de oameni au ieșit pe străzi și au atacat forțele de ordine

Este o tensiune fără precedent la Paris, după ce un tânăr de 17 ani a fost împușcat mortal de un polițist. Sute de oameni au ieșit pe străzi și au incendiat tot ce le-a ieșit în cale.

Tensiune uriașă la Paris, după ce un tânăr de 17 ani a fost împușcat mortal de un polițist. Sute de oameni au ieșit pe străzi și au atacat forțele de ordine
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   11:17

Proteste violente au izbucnit în capitala Franței, după ce un polițist a împușcat mortal, de la mică distanță, un tânăr care ar fi refuzat să oprească mașina la ordinul ofițerilor.

Revoltați, sute de oameni au ieșit pe străzi, au atacat forțele de ordine și au incendiat tot ce au întâlnit în cale, fiind arestați peste 150 de protestatari.

Pe de altă parte, mama tânărului ucis vrea să organizeze, astăzi, un marș pașnic.

O reacție referitoare la acest caz a venit și din partea președintelui Emmanuel Macron, care a transmis că gestul este inexplicabil și de neiertat, menținând, totodată, apelul la calm.

Citește și: "Vei fi împușcat în cap!" | Au apărut imaginile cu tânărul de 17 ani împușcat mortal, pe geamul mașinii, de un polițist | Parisul, devastat de revolte după incident

"Președintele republicii și-a exprimat emoția după moartea tânărului de 17 ani. El a vorbit, evident, despre prieteni, familie și poporul francez. A spus, și repet exact ceea ce a spus, că este nevoie de răspunsuri și este nevoie ca justiția să-și facă treaba", a transmis un oficial.

Întregul moment a fost filmat și publicat pe rețelele sociale, polițiștii fiind surprinși lângă o mașină galbenă, oprită în trafic.

Unul dintre ei țintește cu arma șoferul prin geamul portierei.

Mașina se pune în mișcare, iar polițistul din dreapta cadrului trage în șofer. Mașina își continuă drumul apoi se oprește, după ce lovește un stâlp de pe trotuar.

Tânărul de 17 ani, pe nume Nael M, de origine algeriană, a murit la fața locului, după ce serviciile de urgență au încercat resuscitarea sa.

Nael M este cea de-a doua persoană ucisă, anul acesta, în Franța, în urma unui control al poliției rutiere.

×
Subiecte în articol: Franta revolta tanar ucis poliție
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close