Antena 3 Externe Tensiuni diplomatice între Serbia şi Ungaria, din cauza zidului de la graniţă

Tensiuni diplomatice între Serbia şi Ungaria, din cauza zidului de la graniţă

de G.S.    |    14 Iul 2015   •   20:40
Tensiuni diplomatice între Serbia şi Ungaria, din cauza zidului de la graniţă
Sursa foto: Foto: inserbia.info
Guvernul de la Belgrad a criticat vehement, marţi, planul Ungariei de a construi un gard la frontiera cu Serbia, avertizând că traficanţii de persoane vor beneficia de acest proiect, majorând tarifele şi creând noi rute de tranzit, inclusiv prin România.
Ministrul sârb al Muncii, Aleksandr Vulin, a admis că gardul pe care îl va construi Ungaria probabil va reduce numărul de extracomunitari care trec prin Serbia, precizând însă că traficanţii de persoane vor găsi rapid rute alternative, prin România, Croaţia, Bosnia-Herţegovina şi Bulgaria.
"Mă tem că acest gard nu va face decât să crească tarifele percepute de traficanţii de persoane, permitându-le infractorilor să câştige mai mult şi să fie în mai mare siguranţă", a declarat Vulin.
"Ungaria transmite un mesaj greşit întregii lumi, Europei şi imigranţilor, acela că Serbia nu poate exercita influenţă asupra vecinului nordic", a adăugat ministrul sârb al Muncii.
Armata Ungariei a început, luni, lucrările pentru construirea controversatului gard la frontiera cu Serbia, o măsură luată de Guvernul Viktor Orban pentru oprirea imigraţiei ilegale. Premierul Viktor Orban a anunţat construirea unui gard metalic cu înălţimea de patru metri de-a lungul întregii frontiere dintre Ungaria şi Serbia, care are 175 de kilometri.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close