Antena 3 CNN Externe Tensiunile continuă pe străzile din Ferguson. Doi jurnalişti au fost arestaţi dintr-un McDonald's

Tensiunile continuă pe străzile din Ferguson. Doi jurnalişti au fost arestaţi dintr-un McDonald's

Tensiunile continuă pe străzile din Ferguson. Doi jurnalişti au fost arestaţi dintr-un McDonald's
14 Aug 2014   •   14:27

Doi jurnalişti americani, Ryan J. Reilly (Huffington Post) şi Wesley Lowery (Washington Post), au fost arestaţi în timp ce se aflau pe străzile din Ferguson, Missouri, pentru a relata despre protestele generate de uciderea unui adolescent de culoare neînarmat (Michael Brown), împuşcat de către un ofiţer de poliţie.

Cei doi reporteri au fost eliberaţi, dar detenţia lor aduce în prim-plan tensiunea existentă în oraş, luat cu asalt de sute de forţe de ordine.
În timpul tulburărilor sociale, poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, mai multe persoane fiind rănite şi internate în spitalul din localitate.

Jurnaliştii au fost ridicaţi de către ofiţerii SWAT dintr-un McDonald's, acolo unde lucrau la corespondenţele pentru redacţiile lor.
Reilly a făcut o poză trupelor şi imediat unul dintre ofiţeri i-a cerut răspicat să se legitimeze.

"I-am spus că sunt jurnalist, dar poliţistul, al cărui nume nu îl ştiu nici acum, mi-a luat toate lucrurile, mi le-a îndesat în rucsac şi apoi m-a luat pe sus", a povestit Reilly pentru MSNBC, imediat după eliberare.

"Ţin minte că mă apăsa foarte tare cu degetul pe gât, eram total imobilizat. Au acţionat ca o forţă militară, ca şi cum aş fi fost prizonier. A fost incredibil. Cel mai rău a fost când m-a izbit intenţionat de geamul de la intrare, apoi şi-a cerut scuze pe un ton ironic", a spus reporterul.
CITEŞTE ŞI: 

Barack Obama face apel la calm şi la dialog, după uciderea unui tânăr de culoare de către un poliţist

×
Parteneri
Florin Piersic, vizitat la spital de Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila
x close