Antena 3 CNN Externe Tigrii vor dispărea peste doar câţiva ani, spun experţii

Tigrii vor dispărea peste doar câţiva ani, spun experţii

Tigrii vor dispărea peste doar câţiva ani, spun experţii
28 Oct 2009   •   23:10

Tigrii ar putea dispărea din sălbăticie în două decenii, dacă nu vor fi luate măsuri pentru oprirea decimării speciei, spun experţi citaţi de Reuters. Potrivit estimărilor, doar 3.500 de tigri mai trăiesc în sălbăticie, în 12 ţări asiatice şi Rusia, comparativ cu 100.000 de exemplare care existau în urmă cu 100 de ani.

Tigrii sunt ucişi ilegal pentru anumite părţi ale corpului, Asia fiind continentul ?fierbinte? pentru comerţul ilegal cu astfel de animale, care valorează, potrivit Interpolului, mai mult de 20 de miliarde de dolari anual. Blana tigrilor este vândută pe piaţa neagră în chip de covoare, pentru preţuri ce ajung şi la 20.000 de dolari în ţări precum China.

?Dacă este menţinută aceeşi linie în privinţa conservării speciei, vom asista la dispariţia populaţiei de tigri în următorii 15-20 de ani?, a declarat Mahendra Shrestha, director de programe la asociaţia ?Save the Tiger? (Salvaţi Tigrii), cu sediul în Washington.

El a spus că forţele de ordine ar putea împiedica braconajul, iar păstrarea habitatului actual ar putea îmbunătăţi situaţia. ?Există speranţă. Putem să facem asta. Nu este ştiinţă spaţială?, a spus Shrestha.

?Însă trebuie să existe o puternică voinţă politică pentru conservarea speciei tigrilor dar şi un puternic suport la nivel global pentru activităţile întrepreinse în ţările în care trăiesc tigri?. Tigrii pot fi întâlniţi în continuare în Bangladesh, Bhutan, Cambodgia, China, India, Indonesia, Laos, Malaesia, Myanmar, Nepal, Rusia, Tailanda şi Vietnam.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close