Antena 3 CNN Externe Orașul în care tinerii primesc peste 2.500 de dolari dacă vor să aibă copii

Orașul în care tinerii primesc peste 2.500 de dolari dacă vor să aibă copii

Există un oraș în care tinerii pot primi peste 2.500 de dolari dacă vor să aibă copii. Măsura are ca scop creșterea natalității.

Orașul în care tinerii primesc peste 2.500 de dolari dacă vor să aibă copii
Sursa foto: pexels.com
de Roxana Mihăiescu    |    26 Oct 2023   •   15:00

Hong Kong va acorda noilor părinți peste 2.500 de dolari pentru fiecare copil nou-născut, în încercarea de crește natalitatea.

Această inițiativă, anunțată de șeful executivului din Hong Kong, John Lee Ka-chiu, în timpul discursului său politic anual, implică acordarea unei sume de 20.000 de dolari HK (2.556 de dolari) tuturor părinților pentru fiecare copil nou-născut, începând de acum și până în 2026.

Măsura vine în completarea stimulentelor fiscale existente pentru noii părinți, care primesc deduceri fiscale anuale pentru fiecare copil, cu o deducere suplimentară pentru nou-născuți.

"A avea copii este o decizie majoră în viață, care implică multe considerente", a declarat Lee, în timp ce a prezentat o serie de măsuri financiare care au inclus, de asemenea, o inițiativă de reducere a taxei de timbru pentru cumpărătorii de locuințe de la 15% la 7,5%, notează CNN, citat de Mediafax. 

Citește și: Românii care vor primi sporuri de 30% din salariu. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Cu toate acestea, în comparație cu alte țări din Asia de Est, ajutorul acordat de Hong Kong pare mai puțin generos. De exemplu, Singapore, care se confruntă cu aceeași problemă, oferă ajutoare mai mari: 8.036 de dolari pentru primul și al doilea copil, 9.497 de dolari pentru al treilea copil, precum și beneficii suplimentare, cum ar fi concedii de paternitate și maternitate extinse și scutiri fiscale pentru mamele care lucrează.

Coreea de Sud oferă 518 dolari pe lună până când copilul împlinește un an. Suma va crește la 740 de dolari de anul viitor.

Cu toate acestea, majoritatea părinților consideră că noua măsură nu va fi îndeajuns pentru a-i încuraja să aibă mai mulți copii, susținând că faptul că Hong Kong are un cost ridicat al vieții și, astfel, nu vor putea acoperi toate cheltuielile.

 

×
Subiecte în articol: hong kong tineri bani pentru copii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close