Antena 3 CNN Externe Dezvăluiri despre atacul de la Tiraspol pe site-ul Serviciului militar de Informații din Ucraina

Dezvăluiri despre atacul de la Tiraspol pe site-ul Serviciului militar de Informații din Ucraina

Pe site-ul Agenției Centrale de Informații din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev se formulează ipoteza că atacul de luni, din Tiraspol, ar fi fost pus în scenă de FSB, succesorul serviciului secret sovietic, KGB.

Dezvăluiri despre atacul de la Tiraspol pe site-ul Serviciului militar de Informații din Ucraina
Sursa foto: Telegram
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2022   •   22:51

Agenția ucraineană estimează că astfel de atacuri provocatoare vor continua, în paralel cu ofensiva rușilor în Donbas și în sudul Ucrainei.

Planul rusesc ar presupune intervenția armatei ruse în regiunea transnistreană, în sprijinul populației vorbitoare de limbă rusă, care ar fi "oprimată".

Ce a publicat Agenția militară de Informații din Ucraina

"O serie de explozii au izbucnit în capitala așa-numitei Republici Transnistrene în data de 25 aprilie, în jurul orei 17.45. Acestea au avut loc în sediul local al Ministerului Securității Statului  și în cel al filialei transnistrene a Serviciului Federal de Securitate rus.

În urma incidentului, sediul a fost avariat, iar geamurile au fost sparte.

Se presupune că s-au folosit aruncătoare de grenade RPG-22 și RPG-27.

Pe 22 aprilie, Vadim Șmalenko, secretarul Comisiei de Stat pentru Situații de Urgență a Regiunii Transnistrene, i-a scris șefului districtului rus Kamensky, Volodimir Bicikov.

Era vorba de pregătirea urgentă (până la ora 16.00 în aceeași zi) a informațiilor privind disponibilitatea și amplasarea 'punctului protejat de apărare civilă a orașului', cu indicarea denumirii, adresei de cazare și a tipului structurii de protecție.

În lipsa unui astfel de element, s-a pus problema creării lui urgente.

Astfel, cu trei zile înainte de incident, liderii transnistreni se pregăteau deja pentru acesta și s-au ocupat de instalarea unui buncăr sigur și confortabil" la Ministerul Securității Statului, se precizează pe site-ul agenției militare de informații din Ucraina.

Estimarea Agenției militare de Informații din Ucraina: "Provocările FSB vor continua"

"Este evident că acest caz este una dintre numeroasele măsuri provocatoare organizate de FSB pentru a insufla panică și sentimente anti-ucrainene.

Potrivit autorilor provocării, aceste acțiuni ar trebui să justifice războiul de pe teritoriul Ucrainei sau să implice regiunea transnistreană în ostilități, fie ca teritoriu cu o anumită rezervă de mobilizare, fie ca teritoriu din care trupele ruse pot efectua atacuri asupra teritoriului ucrainean.

Reamintim că pe 22 aprilie, adjunctul comandantului Districtului Militar Central al Federației Ruse, generalul-maior Rustam Minnekaiev, a spus că armata rusă are sarcina de a stabili controlul deplin asupra Donbasului și a sudului Ucrainei, urmând ca ulterior să străbată coridorul către 'regiunea transnistreană' unde 'se consemnează fapte de oprimare a populației de limbă rusă'.

Potrivit informațiilor disponibile, FSB va continua seria de atacuri teroriste provocatoare pe teritoriul regiunii transnistrene", se mai spune pe site-ul agenției militare de informații din Ucraina.

Foto: localnici adunați la locul incidentului din Tiraspol

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close