Antena 3 CNN Externe Peste 2 tone de cocaină, confiscate de pe un iaht în Marea Britanie

Peste 2 tone de cocaină, confiscate de pe un iaht în Marea Britanie

Peste două tone de cocaină în valoare de 187 de milioane de euro au fost confiscate de pe un iaht interceptat în largul coastei de sud a Angliei.

Peste 2 tone de cocaină, confiscate de pe un iaht în Marea Britanie
Sursa foto: Twitter/ZainoCijntje
de Alexandra Ionescu    |    11 Sep 2021   •   17:59

În operațiunea desfăşurată cu sprijinul poliţiei federale australiene şi a poliţiei britanice de frontieră au fost arestați șase bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 49 de ani.

Când au fost arestați, ei se aflau la circa 130 de kilometri de coastă, la bordul unui iaht de lux sub pavilion jamaican, care provenea din Caraibe.

Drogurile erau ascunse în saci negri impermeabili, și au fost descoperite în timpul percheziţiei ambarcaţiunii, care a fost escortată până în Marea Britanie.

Poliţia federală australiană a furnizat informaţii strânse ca parte a anchetei sale ”Ironside”, care în iunie a condus la o gigantică represiune la nivel mondial împotriva criminalităţii organizate.

Infiltrarea de către poliție a unei aplicații folosite pentru schimbul de mesaje codificate între infractori a permis atunci un val gigantic de arestări în cadrul rețelelor criminale de tot felul.

Aplicaţia ce servea infractorii din întreaga lume, era de fapt, controlată de FBI. 

Accesul la platformă a permis poliţiei să citească milioane de mesaje „în timp real” care se refereau la comploturi de asasinat, planuri privind importuri masive de droguri şi alte scheme.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie iaht cocaina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close