Antena 3 CNN Externe "Sunt tot mai greu de ţinut în frâu!" Lukaşenko spune că mercenarii Wagner vor să intre în Polonia

"Sunt tot mai greu de ţinut în frâu!" Lukaşenko spune că mercenarii Wagner vor să intre în Polonia

Președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a discutat la Moscova cu omologul rus, Vladimir Putin, situația de pe frontul din Ucraina, dar și problemele pe care le ridică prezența mercenarilor Wagner în țara unde s-au regrupat după rebeliunea armată de acum o lună.

"Sunt tot mai greu de ţinut în frâu!" Lukaşenko spune că mercenarii Wagner vor să intre în Polonia
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2023   •   08:57

Lukașenko l-a pus în gardă pe Putin că mercenarii vor să intre în Polonia și să atace un oraș de unde suspectează că a fost livrat armament străin în Ucraina.

Polonia este stat NATO. Autoritățile de la Varșovia au confirmat că au trimis trupe suplimentare la frontiera cu Belarus, din cauza prezenței mercenarilor Wagner de cealaltă parte a graniței.

Aceștia se antrenează cu armata belarusă, după cum au confirmat, săptămâna trecută, autoritățile de la Minsk.

Citește și: Vladimir Putin amenință Polonia cu o ripostă "cu toate mijloacele" de care dispune Rusia

"Luptătorii Wagner au început să ne deranjeze. Ei cer să plece în Occident. 'Lăsați-ne', spun ei. Iar eu îi întreb: 'De ce trebuie să mergeți în Vest?' La care ei răspund: 'Ei bine, vom merge într-o excursie la Varșovia, la Rzeszow'. (Gândul la orașul) Rzeszow este de nesuportat pentru ei.

Ei au luptat lângă Artiomovsk (sau Artemivsk, numele folosit de ruși pentru Bahmut, n.r.) și știu de unde a venit echipamentul militar și au acest gând: 'Rzeszow este un dezastru!' Bineînțeles, eu îi țin, așa cum am convenit, în centrul Belarusului, nu aș vrea să îi mut acolo, pentru că starea lor de spirit este proastă și, ca să fim corecți, știu ce se întâmplă în jurul statului unional (Uniunea Rusia - Belarus, n.r.).

Ei bine, acesta este doar un detaliu. Prin urmare, vom face tot posibilul pentru a contracara acest lucru", a spus liderul de la Minsk, duminică.

În ceea ce privește contraofensiva ucraineană, Lukașenko a opinat că aceasta, pur și simplu, nu există, în timp ce Vladimir Putin susține că ea există, dar a eșuat.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close