Antena 3 CNN Externe "Tradițiile trebuie respectate!" | O găină a fost sacrificată în timpul unei transmisiuni în direct, în Parlamentul din Mexic

"Tradițiile trebuie respectate!" | O găină a fost sacrificată în timpul unei transmisiuni în direct, în Parlamentul din Mexic

O găină și-a găsit sfârșitul la inițiativa și sub privirile unui senator, într-un ritual transmis în direct pe conturile de pe rețelele sociale ale parlamentului din Mexic.

"Tradițiile trebuie respectate!" | O găină a fost sacrificată în timpul unei transmisiuni în direct, în Parlamentul din Mexic
Sursa foto: X@AnimaNat_Mexico / Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2024   •   14:07

Incidentul s-a petrecut miercuri în Senatul acestei țări și l-a avut, între protagoniști, pe senatorul Adolfo Gomez (fotomontaj, stânga), membru al partidului Morena, aflat la putere.

Presa internațională notează că acest senator a convocat ceremonia, menită să câștige indulgența zeului precolumbian al ploii, Tlaloc

Transmisiunea a fost întreruptă după ce un participant la ritual, pe fundalul bătăilor de tobe, a tăiat gâtul găinii și i-a colectat sângele într-un recipient.

Atenție, clipul următor conține imagini cu impact emoțional!

În seara aceleiași zile, conducerea Senatului mexican s-a delimitat de incident, atribuind întreaga răspundere senatorului Gomez.

Puterea legislativă "nu susține, în niciun, caz faptele raportate și va lua măsurile disciplinare corespunzător împotriva senatorului responsabil", a transmis instituția respectivă într-un comunicat.

La rândul său, Adolfo Gomez și-a justificat inițiativa invocând dreptul la respectarea tradițiilor.

"Constituția mexicană stipulează că trebuie respectate tradițiile popoarelor de origine ale țării", le-a declarat el jurnaliștilor.

Mai multe ONG-uri au reacționat amintind că sacrificarea şi relele tratamente față de animale sunt interzise în Ciudad de Mexico.

De asemenea, organizația Anima Naturalis Mexico a anunțat pe rețeaua socială X că va depune plângere împotriva senatorului și că va organiza o manifestație în fața Senatului, pentru a cere demisia lui.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close