Tragedie aviatică în Ucraina. Zeci de morți după ce un avion militar s-a prăbușit în estul țării

de Adrian Iclozan    |    25 Sep 2020   •   22:40
Tragedie aviatică în Ucraina. Zeci de morți după ce un avion militar s-a prăbușit în estul țării Galerie foto (3) Poliția națională din Ucraina

O aeronavă militară s-a prăbușit, vineri seară, în regiunea estică a Ucrainei, relatează presa internațională. Tragedia s-a petrecut în timpul unui zbor de antrenament.

Agențiile de presă transmit că cel puțin 22 de persoane și-ar fi pierdut viața, conform unui blianț preliminar.

Două persoane ar fi supraviețuit, cu arsuri grave pe 90% din suprafața corpului iar despre alți 4 ocupanți ai aeronavei nu se știa nimic în primele zeci de minute după catastrofă.

Conform agenției ucrainene Unian, aeronava prăbușită este de tip Antonov-26 și avea la bord 28 de persoane, majoritatea fiind cadeți ai Universității Forțelor Aeriene din Harkov.

Locul tragediei (foto galerie) este în apropierea orașului Ciuhuiiv.

Aparatul prăbușit a fost conceput și produs în fosta Uniune Sovietică

Circumstanțele prăbușirii, care s-a petrecut la ora locală 20.50 (aceeași cu ora României), nu erau cunoscute la ora transmiterii acestei știri.

Președintele ucrainean Vladimir Zelinski a anunțat deschiderea unei anchete.

Aparatele de tip Antonov-26 (foto galerie) - o aeronavă destinată atât aplicațiilor militare, cât și celor civile, au fost produse timp de aproape 30 de ani în Ucraina, pe vremea când această țară făcea parte din Uniunea Sovietică.

 

x close