Antena 3 CNN Externe Traian Băsescu a dezvăluit unele dintre subiectele discutate cu preşedintele Obama

Traian Băsescu a dezvăluit unele dintre subiectele discutate cu preşedintele Obama

Traian Băsescu a dezvăluit unele dintre subiectele discutate cu preşedintele Obama
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    14 Sep 2011   •   08:49

Dorinţa preşedintelui Traian Băsescu s-a împlinit: s-a întâlnit cu preşedintele SUA, Barack Obama. Întrevederea nu era prevăzută în programul oficial al preşedintelui american, dar acesta a găsit 25 de minute libere pentru a discuta cu Traian Băsescu.

Între timp, la Departamentul de Stat, Hillary Clinton şi Theodor Baconschi au semnat acordul privind amplasarea scutului antirachetă în România.

Primul oficial care l-a întâmpinat pe Traian Băsescu la Casa Albă a fost vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden.

A urmat apoi o întrevedere cu Barack Obama, care a durat aproape o jumătate de oră. Traian Băsescu a dezvăluit unele dintre subiectele discutate într-un interviu acordat agenţiei Associated Press.

"Am discutat în primul rând despre acordul bilateral, care are ca scop asigurarea securităţii pentru România şi SUA, dar nu numai România şi SUA, ci şi pentru multe alte ţări din Europa", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a subliniat caracterul defensiv al scutului anti-rachetă şi importanţa parteneriatului strategic româno-american.

"România a atins cel mai înalt nivel de securitate pe care l-a avut în toată istoria ei", a precizat Băsescu.

Potrivit lui Hillary Clinton, acordul semnat va situa România ca un jucător central în sistemul de apărare anti-rachetă al NATO.

Tot în interviul pentru Associated Press, preşedintele s-a declarat convins că România va adopta, în curând, moneda europeană.

"Sunt destule ţări în interiorul zonei Euro care sunt departe de criteriile pe care noi le îndeplinim la această oră", a completat Traian Băsescu.

Şeful statului s-a întâlnit, apoi, şi cu directorul CIA, David Petraeus. Întrebat de jurnalişti despre închisorile CIA de pe teritoriul României, Băsescu a spus că nu cunoaşte subiectul. 

În vizita sa în State, Traian Băsescu s-a mai întâlnit şi cu membri ai comunităţii româneşti din SUA.

Vezi aici imagini de la întrevederea dintre cei doi şefi de stat.

 




×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close