Antena 3 CNN Externe Transplanturi ilegale cu organe de la români şi brazilieni, la o clinică din Africa de Sud

Transplanturi ilegale cu organe de la români şi brazilieni, la o clinică din Africa de Sud

Transplanturi ilegale cu organe de la români şi brazilieni, la o clinică din Africa de Sud
Sursa foto: Foto: watoday.com.au
10 Noi 2010   •   14:48

O clinică privată din Africa de Sud este obligată să plătească o amendă de patru milioane de ranzi (585.000 de dolari), după ce a efectuat, în mod ilegal, transplanturi de rinichi pentru israelieni bogaţi, informează AFP. Organele utilizate la transplanturi au fost prelevate de la brazilieni şi români.

Ancheta privind activităţile ilegale ale clinicii sud-africane a început în luna septembrie. Directorul şi cinci medici ai spitalului St. Augustine din Durban sunt cercetaţi pentru că au efectuat 109 transplanturi ilegale, în perioada 2001 - 2003.

În urma anchetei, conducerea spitalului şi-a recunoscut vinovăţia şi a fost condamnată la plata unei amenzi de 20.000 de ranzi pentru încălcarea legii privind recoltarea de ţesuturi umane şi la patru milioane de ranzi (585.000 de dolari) pentru primirea de bani în mod ilegal pentru operaţii.

Donatorii de organe pentru transplanturile ilegale proveneau din Israel, Brazilia şi România. Iniţial, erau utilizate organele prelevate de la israelieni, însă ulterior au fost utilizate cele provenite de la români şi brazilieni.

Donatorii din Israel primeau aproximativ 20.000 de dolari, iar românii şi brazilienii erau plătitţi cu doar 6.000 de dolari, au declarat procurorii.



×
Subiecte în articol: Africa de Sud romani
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close