Antena 3 CNN Externe Condiția bizară pe care trebuie să o îndeplinească pasagerii pentru a primi transport public gratuit, într-o țară europeană

Condiția bizară pe care trebuie să o îndeplinească pasagerii pentru a primi transport public gratuit, într-o țară europeană

O țară din Uniunea Europeană a adoptat o măsură bizară pentru cetățenii care vor transport public gratuit, timp de un an de zile. Totul ar fi, de fapt, pentru protejarea mediului.

Condiția bizară pe care trebuie să o îndeplinească pasagerii pentru a primi transport public gratuit, într-o țară europeană
Sursa foto: Hepta I : Petrisor Iordan / Petrisor Iordan
de Ioana Mircea    |    28 Aug 2023   •   08:36

Austria oferă transport public gratuit timp de un an persoanelor care doresc să își tatueze pe corp numele abonamentului local de călătorie - KlimaTicket.

Austria a introdus pentru prima dată KlimaTicket în octombrie 2021 pentru a promova transportul public ca o "alternativă ecologică la transportul individual motorizat”.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a declarat că transportul rutier este cea mai mare sursă de emisii de carbon, iar țara își propune să reducă utilizarea mașinilor private cu 16% până în 2024. Un magazin pop-up cu salon de tatuaje a apărut la diferite evenimente din țară în această vară, a relatat Euronews, purtând un banner pe care scrie: "Acțiune care îți intră pe sub piele”.

Citește și: Țara în care oamenii au ajuns să planteze roșii pe morminte, în cimitir. "Sunt foarte dulci și zemoase"

Contul oficial de Instagram al KlimaTicket a promovat un astfel de eveniment într-o postare din iulie, înaintea unui festival de muzică local. Postarea a inclus un infografic care prezintă diferite ilustrații de tatuaje, inclusiv un vagon de tren cu cuvântul "KlimaTicket” în față și o gură care ingerează o pastilă pe care scrie "klima”, potrivit businessinsider.in.

×
Subiecte în articol: Austria transport public
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close