Antena 3 CNN Actualitate Inedit Țara în care oamenii au ajuns să planteze roșii pe morminte, în cimitir. "Sunt foarte dulci și zemoase"

Țara în care oamenii au ajuns să planteze roșii pe morminte, în cimitir. "Sunt foarte dulci și zemoase"

Cetățenii unei țări europene au început să planteze roșii, ardei și vinete pe mai multe morminte din cimitir. Plătesc zeci de euro pe an, pentru asta.

Țara în care oamenii au ajuns să planteze roșii pe morminte, în cimitir. "Sunt foarte dulci și zemoase"
Sursa foto: slovenia.postsen.com
de Ioana Mircea    |    19 Iul 2023   •   13:59

Grădinarul cimitirului Matzleinsdor, din Viena, Austria, a venit cu ideea să planteze legume pe mormintele abandonate. Legumele au crescut frumos, iar conducerea cimitirului s-a gândit să dea astfel de parcele în chirie celor care vor să planteze legume, dar nu au unde.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din cele aproape nouă mii de locuri de veci din cimitirul Matzleinsdorf, aproximativ 1.500 sunt disponibile pentru a fi cultivate, și sunt marcate cu o bară de metal roșie înfiptă în pământ.

Citește și: Căldura infernală distruge culturile agricole din România. Solariile sunt stropite cu soluții pentru a proteja plantele de soare

"În ultimii ani a crescut numărul mormintelor abandonate. Nu erau curățate de mult. Atunci ne-a venit ideea să găsim pământului o întrebuințare.Sunt foarte dulci și zemoase (roșiile), nu există motiv de ezitare. Rămășițele umane s-au descompus de mult timp. Un mormânt-grădină costă 75 de euro pe an”, a spus Walter Pois, grădinarul cimitirului.

Cu toate acestea nu toți vienezii sunt încântați să mănânce legume crescute pe locul unde, chiar și foarte demult, a fost înhumat un om. "Nu cred că aș mânca ce crește pe un mormânt abandonat, fiindcă mi se pare bizar”, a spus un localnic.

Pe de altă parte alții susțin că este nevoie de hrană. "Avem nevoie de hrană, de aceea eu aș crește legume oriunde aș putea. Le-aș planta și pe mormântul unchiului meu. Sunt sigură că nu s-ar supăra”, precizat un alt localnic, potrivit slovenia.postsen.com.

×
Subiecte în articol: Austria legume cimitir
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close