Antena 3 CNN Externe Trei studenţi au realizat fotografii din stratosferă, cu un dispozitiv în valoare de 148 de dolari (VIDEO)

Trei studenţi au realizat fotografii din stratosferă, cu un dispozitiv în valoare de 148 de dolari (VIDEO)

Trei studenţi au realizat fotografii din stratosferă, cu un dispozitiv în valoare de 148 de dolari (VIDEO)
Sursa foto: Fotografie spatiu
25 Sep 2009   •   23:07

Ce pot face trei tineri cu 148 de dolari în vacanţa de vară? Pot sa fotografieze Pamântul din stratosferă. Aceasta este povestea a trei studenţi americani care au devenit vedete în întreaga lume, după ce au postat pe Internet rezultatele experimentului. Pentru proiectul, numit Icarus, tinerii au folosit numai obiecte pe care le găseşti la orice magazin: o cameră digitală, cumpărată cu 30 de dolari, un telefon mobil cu sistem GPS care costă 49 de dolari, o pernă electrică şi un răcitor de bere şi bandă adezivă pentru securizare.

Lansat în stratosferă cu ajutorul unui un balon meteorologic umplut cu heliu, dispozitivul a plutit aproape patru ore la o înălţime de peste 2700 de metri. ?Următorul pas va fi să ataşăm o rachetă la balon. Când va ajunge la 2900 de metri înălţime, vrem să vedem cât de departe poate ajunge?, spune unul din studenţii inventivi.



Tinerii spun că cea mai dificilă parte a experimentului a fost planificarea. A durat trei luni să pună la punct proiectul şi numai două zile să construiască şi să lanseze dispozitivul. În plus, aventura lor a fost atent supravegheată de aviaţia americană. Dacă ar fi scăpat de sub control, proiectul Icarus ar fi fost o reală ameninţare pentru avioanele care zburau în zonă.



Obsevator

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close