Antena 3 CNN Externe Tribunalele din Israel decid ce se va întâmpla cu Eitan, băiețelul care și-a pierdut toată familia în accidentul de telecabină din Italia

Tribunalele din Israel decid ce se va întâmpla cu Eitan, băiețelul care și-a pierdut toată familia în accidentul de telecabină din Italia

Viitorul băiețelului israelian de șase ani, singurul supraviețuitor al accidentului de telecabină din Italia, este în mâinile judecătorillor. Inițial, copilul a fost ”răpit” de bunicul matern, iar acum familiile părinților lui se luptă în tribunal pentru custodie.

Tribunalele din Israel decid ce se va întâmpla cu Eitan, băiețelul care și-a pierdut toată familia în accidentul de telecabină din Italia
Sursa foto: Twitter/ Franco Scarsella
de Cerasela Stafie    |    12 Noi 2021   •   21:43

„Ce este cel mai bine pentru Eitan Biran?”, este întrebarea pe care și-o pun judecătorii israelieni. Micuțul și-a pierdut mama, tatăl, fratele și străbunicii paterni în tragicul accident de telecabină din Italia. Alte nouă persoane au decedat la momentul respectiv, iar băiatul a scăpat ca prin minune.

Până acum au avut deja loc două procese. Inițial, Curtea pentru probleme familiale a decis ca Eitan să rămână în grija bunicilor paterni, care locuiesc în Italia.

Familia mamei copilului a făcut apel. Tribulanul districtual din Tel Aviv a scris ultimul capitol al acestei povești dramatice, aprobând decizia primei instanțe.

"Cu toată compasiunea pentru durerea bunicilor minorului, nu putem decât să respingem acest recurs al reclamantei. Dispunem întoarcerea minorului în Italia în termen de 15 zile", a consemnat instanța, amintind, încă o dată, că viața și rutina copilului, cu naționalitate israeliană și italiană, se află în Pavia, scrie El Mundo.

Acum, bunicii materni au anunțat că nu renunță la luptă, iar procesul se va muta la Curtea Supremă a Israelului. "Eitan este un băiat israelian ai cărui părinți, odihnească-se în pace, și-ar fi dorit să crească și să fie educat în Israel. Din păcate, încă o dată vocea și voința lui Eitan au fost lăsate în afara sălilor de judecată," a spus bunicul matern, Shmuel Peleg.

Eitan, ”răpit de bunicul matern”

În urmă cu două luni, bărbatul a călătorit în Italia, unde Eitan locuia cu mătușa sa Aya, medic care-i era tutorele legal. Profitând de permisul de vizită, Peleg și-a dus ilegal nepotul în Elveția și de acolo l-a dus în Israel cu un avion privat.

„Sperăm să fie ultimul pas înainte ca Eitan să se întoarcă la casa, rutina și familia sa din Italia,” a spus bunicul patern. Acesta speră că, și dacă se va ajunge la Curtea Supremă, nu se va modifica rezoluția luată anterior de două instanțe judiciare și nici nu se va ignora faptul că justiția italiană a deschis o anchetă pentru răpire și a emis, în această săptămână, un mandat de arestare împotriva lui Shmuel Peleg, pentru că l-a luat pe Eitan fără permisiune și împotriva legii.

Eitan s-a născut în Israel, dar locuiește în Italia de când era foarte mic, de când părinții săi Amit Biran, 30 de ani, și Tal Peleg, 27, s-au mutat la Pavia, unde Biran studia medicina. Fratele său mai mic, Tom, s-a născut în Italia, în anul 2019. Toți au murit în tragedia din Piemont, pe malul Lacului Maggiore, în care Eitan a fost grav rănit.

Medicii italieni au reușit să-i salveze viața, dar durerea familiilor părinților copilului s-a transformat într-o dispută legală. Nimeni nu și-ar fi putut imagina că va urma o întreagă telenovelă între Peleg și Biran pe tema custodiei copilului.

În Italia și Israel, oamenii au urmărit luni de zile cu tristețe ceea ce pare un serial cu mare ecou mediatic și nu ceea ce este cu adevărat: lupta pentru custodia unui copil care a pierdut totul într-o telecabină care nu a mai ajuns la destinație.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close