Antena 3 CNN Externe Singurul supraviețuitor al accidentului de telecabină din Italia, un băiețel de 6 ani, a fost răpit de bunic și dus în Israel

Singurul supraviețuitor al accidentului de telecabină din Italia, un băiețel de 6 ani, a fost răpit de bunic și dus în Israel

Autorităţile din Italia au deschis o anchetă după ce un copil, singurul supravieţuitor al unui accident mortal de telecabină, petrecut în luna mai, a fost dus în Israel de bunicul său.

Singurul supraviețuitor al accidentului de telecabină din Italia, un băiețel de 6 ani, a fost răpit de bunic și dus în Israel
Sursa foto: Twitter/The Jerusalem Post
de Alexandra Ionescu    |    13 Sep 2021   •   13:36

În accidentul din zona Lacului Maggiore, unde o telecabină a liniei Stresa-Alpino Mottarone s-a prăbuşit în pădure, 14 persoane şi-au pierdut viaţa.

Singurul supraviețuitor,  Eitan Biran, în vârstă de 6 ani, a stat o vreme în spital, după care a fos încredințat mătușii sale paterne, Aya Biran-Nirko în Pavia, unde a stat până sâmbătă, când aceasta a reclamat dispariția copilului.

Băiețelul a fost scos din ţară cu un avion privat

Părinții lui Eitan, fratele mai  mic și doi dintre străbunicii lui au murit în acel accident înfiorător.

De la producerea accidentului, Eitan a fost ținta unei lupte pentru custodie între familiile din Italia și Israel.

În urmă cu două zile, bunicul din partea mamei, Shmulik Peleg l-a scos din ţară pe băiat. Bărbatul se mutase de curând în Italia şi avea dreptul de a-şi vizita nepotul în urma accidentului.

El l-a scos pe micuţ din ţară cu un avion privat, folosind paşaportul israelian al acestuia. 

Diplomații israelieni au confirmat sosirea în țară a acestuia.

Gali Peleg, mătușa maternă a lui Eitan din Tel Aviv, a început luna trecută un proces de adopție, avocatul ei susținând că copilul era ținut „ostatic”.

„Noi nu l-am răpit pe Eitan și nu vom folosi acest cuvânt. L-am adus pe Eitan înapoi acasă”

 A trebuit să facem acest lucru după ce nu am primit nicio informație despre starea sa de sănătate sau starea sa mentală. Dacă judecătorul nu ar fi programat întâlniri, nu l-am fi văzut”, a declarat ea pentru postul de radio 103FM din Israel.

Avocatul familiei din Israel a confirmat că familia l-a adus în țară. Se pare că în pofida ordinului judecătorului de a-l trimite pe Eitan în Italia, aceștia sunt în posesia pașaportului copilului. 

Băiatul mergea la terapie în Italia, și ” a fost smuls de lângă familia pe care un judecător a considerat-o potrivită pentru a-l crește, deoarece era cea pe care a văzut-o mereu, în fiecare zi.

Ne îngrijorează trauma pe care o va constitui pentru el această răpire”, a declarat Armando Sibari, avocatul părții italieni, potrivit The Jerusalem Post.

O anchetă privind cauza accidentului din nordul Italiei este încă în desfăşurare.

Cu toate acestea, ipoteza principală a procurorilor rămâne în picioare, aceştia punând producerea accidentului pe seama unei defecţiuni produse în mod intenţionat la sistemul de frânare.

 

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close