Antena 3 CNN Externe Cel puţin 14 morţi, după ce o telecabină s-a prăbușit în stațiunea Stresa din nordul Italiei

Cel puţin 14 morţi, după ce o telecabină s-a prăbușit în stațiunea Stresa din nordul Italiei

Cel puțin 14 persoane au murit și trei au fost rănite grav duminică, după ce o telecabină din apropierea lacului Maggiore din Italia s-a prăbușit, transmite Reuters care citează oficiali locali și salvatori.

Cel puţin 14 morţi, după ce o telecabină s-a prăbușit în stațiunea Stresa din nordul Italiei
Sursa foto: Twitter/Vigili del Fuoco
de Adrian Iclozan    |    23 Mai 2021   •   15:39

UPDATE. În total, 14 oameni, printre care şi un copil şi-au pierdut viaţa în tragedia din staţiunea Stresa. Iniţial, bilanţul provizoriu anunţa nouă morţi şi doi copii răniţi grav.

Între victimele tragediei din Stresa se numără doi copii de 9 și 5 ani, care au fost răniți grav.

Pentru evacuarea copiilor răniți au fost utilizate elicoptere.

Ei au fost transportați la Spitalul Regina Margherita din Torino.

Imagini realizate de participanții la operațiunea de salvare arată resturile telecabinei într-o zonă împădurită, greu accesibilă (foto galerie).

Cauza probabilă a accidentului este ruperea unui cablu, în porțiunea cea mai de sus a traseului, la doar 300 de metri de vârf.

Telecabina, o atracție pentru turiști, leagă Stresa de masivul Mottarone de-a lungul unei călătorii suspendate de 20 de minute, care ajunge la 1.500 de metri deasupra solului, oferind o perspectivă spectaculoasă asupra Alpilor.

Presa italiană menționează că telecabina care face legătura cu Mottarone a fost închisă în anul 2014 în vederea reviziei generale și a fost redeschisă în 2016.

Pe parcursul reviziei, au fost schimbate motoarele, panourile electrice, echipamentele electronice și transformatoarele de curent.

×
Subiecte în articol: Italia Stresa telecabina
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close