Antena 3 CNN Externe Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat mamei sale. Detaliile despre înmormântare vor fi anunţate curând

Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat mamei sale. Detaliile despre înmormântare vor fi anunţate curând

Trupul neînsufleţit al lui Alexei Navalnîi a fost predat de autorităţile ruse mamei sale, la o săptămână de la decesul care a avut loc în condiţii neelucidate în colonia penitenciară nr. 3 din districtul arctic Yamal-Nenets.

de Alexandra Dima    |    24 Feb 2024   •   18:01

Cadavrul lui Alexei Navalnîi a fost predat mamei sale, a anunțat purtătorul de cuvânt al familiei disidentului, Kira Yarmysh, potrivit Sky News.

Anunțul a fost făcut sâmbătă.

„Trupul lui Alexei a fost dat mamei lui. Mulțumim foarte mult tuturor celor care au cerut asta alături de noi", a scris Kira Yarmysh pe X.

Ea a mai transmis că detaliile despre înmormântarea lui Navalnîi vor fi anunțate în curând și că nu este clar dacă autoritățile vor „interveni” în organizarea ceremoniilor.

Decizia apare după ce mamei lui Navalnîi i s-a dat un ultimatum. Vineri, autoritățile ruse au spus că Alexei Navalnîi va fi înmormântat în colonia penală unde a murit, dacă familia nu acceptă să renunțe la o ceremonie publică.

Moarte disidentului rus a fost anunţată pe 16 februarie şi a indignat o lume întreagă. 

"La data de 16 februarie 2024, în colonia corecțională nr. 3, condamnatul A. Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința.

Lucrătorii medicali ai instituției au sosit imediat și a fost chemată o echipă medicală de urgență.

Au fost efectuate toate manevrele de resuscitare necesare, dar nu au dat rezultate pozitive. Medicii de urgență au confirmat decesul condamnatului", se arăta într-un comunicat difuzat de Oficiul Serviciului Federal de Penitenciare din Rusia. 

 

×
Subiecte în articol: Alexei Navalnîi Rusia
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close