Antena 3 CNN Externe Trupele ucrainene au ajuns în Germania pentru antrenamente

Trupele ucrainene au ajuns în Germania pentru antrenamente

Soldații ucraineni au sosit în Germania pentru a se antrena cu sistemul de artilerie Panzerhaubitze 2000, au declarat marți surse guvernamentale din Berlin.

Trupele ucrainene au ajuns în Germania pentru antrenamente
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    10 Mai 2022   •   23:24

Obuzierul blindat autopropulsat construit în Germania urmează să fie folosit pentru a contracara trupele ruse din Ucraina. Acestea au un tun montat pe un vehicul pe șenile, similar unui tanc.

Cu muniție standard, un Panzerhaubitze 2000 atinge distanțe de tragere de 30 de kilometri. Cu muniția cu rază de acțiune îmbunătățită, sunt posibili 40 de kilometri, potrivit Bundeswehr din Germania.

Fiecare obuzier este operat de câte cinci soldați.

Viitoarele lor echipaje, împreună cu experți tehnici și traducători, au sosit marți în Germania, iar antrenamentul urmează să înceapă miercuri la școala de artilerie a Bundeswehr din Idar-Oberstein, au declarat sursele dpa. Numărul soldaților ucraineni care au primit lecții a fost estimat la peste 60.

Germania a fost împărțită în privința livrărilor de arme către Ucraina. Politicienii din opoziție îl condamnă pe cancelarul Olaf Scholz pentru că a fost prea ezitant, în timp ce Kievul critică Berlinul pentru divergențe.

Ministrul german al apărării a anunțat săptămâna trecută că Ucrainei va fi aprovizionată cu șapte dintre obuziere. Țările de Jos trimite, de asemenea, sisteme de arme similare.

Antrenamentul va dura aproximativ 40 de zile, în funcție de familiaritatea anterioară a soldaților cu astfel de arme grele.

Experții spun că trupele ucrainene ar putea folosi obuzierele împreună cu datele de recunoaștere pentru a realiza lovituri majore de artilerie la distanțe mai lungi.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close